Udruženje boraca iz Dolova obeležilo 11. jul – sećanje na događaj iz Drugog svetskog rata

DOLOVO – Udruženje boraca svih ratova u 20. veku iz Dolova obeležilo je 11. jul – datum kada je u Drugom svetskom ratu izvršena diverzija na pruzi.

Pripadnici ovog udruženja i ove godine su 11. jula položili venac na tromeđi atara Dolovo, Mramorak, Vladimirovac, mestu gde je izvršena diverzija na pruzi – sećanje na događaj lokalnog karaktera iz Drugog svetskog rata.

Pored 11. jula, Dolovci obeležavaju još pet datuma u vezi Drugog Svetskog rata: 9. maj, 4. jul, 7. jul, 7. septembar i 4. oktobar.

 

Spomenik na tromeđi atara Dolovo, Mramorak, Vladimirovac, mestu gde je izvršena diverzija na pruzi u Drugom svetskom ratu (Foto: MZ Dolovo)

 

9. maj se obeležava kao internacionalni praznik, 4. jul i 7. jul se obeležavaju na državnom nivou, dok su preostala tri datuma lokalnog karaktera i tiču se istorije koja je usko vezana za Dolovo.

7. septembra se polaže venac kod spomenika u Selištu, mestu na kojem su se dobrovoljci okupili 1944. godine odakle su prebačeni na Sremski front.

4. oktobra se polaže venac kod spomen ploče na zgradi Doma kulture, kada se obeležava Dan oslobođenja Dolova u Drugom Svetskom ratu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.