Politikolog Stojanović: Sve što mi sumnjamo i čekamo da neko dokaže, Gašić ima u fioci

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da "sve što mi sumnjamo i čekamo kad će neko da dokaže, Bratislav Gašić ima u fioci".
Deluje mu, kaže, da "živimo u zemlji koju ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju".
"Samo ono što smo imali u pet dana dovoljno govori o prirodi i strukturi onoga što mi proživljavamo decenijama. Priča sa Vulinom je šlag na torti. Uvode se sankcije Vulinu posle 11 ili 12 godina obavljanja raznih funkcija u Srbiji, nemoguće mi je da su ljudi u SAD poslednjih meseci shvatili da je umešan u šta je umešan, verovatno su imali te podatke ranije, kao i podatke za Gašića i Stefanovića, velika trojka ministarstava i organa sile u ovoj zemlji koja je očigledno ne samo to, nego je umešana u mnogo veći kriminal", kaže Stojanović za N1.
Misli da uvođenje sankcija "ne znači ništa preterano".
 
"Čudno mi je da uvedete personalne, lične sankcije čoveku koji je direktor BIA, bio ministar tri puta i direktor kancelarije, nemoguće da ta osoba postoji otuđena od ostatka sistema, od predsednika i ostatka vladajuće stranke, te sankcije bi imale smisla da se vrlo jasno kaže da mi živimo u nečemu što se zove mafijaška država. Kad sam to prvi put rekao, rekli su mi da je to ekstremno", kaže.
 
Misli da sankcije Vulinu "i jesu i nisu poruka Vučiću".
 
"Jeste u jednom delu, mada je Vučić već vešto to iskoristio za potrebe svog javnog mnjenja, da su one jer je Vulin privržen Rusiji, a mi se ne odričemo Rusije, i koga briga za sankcije SAD. Ne bi me čudilo da on to iskoristi na svoju stranu, mislim da ga jeste briga. Ja sam siguran da je u razgovorima koje je u četiri oka imao sa predstavnicima diplomatije SAD, da oni znaju za sve ove ljude, deluje mi da su licemeri. Sve dok Vučić bude poštovao francusko-nemački predlog i bude sprovodio sporazum iz Ohrida, neće to ništa ozbiljnije biti. Svi međunarodni akteri nemaju problem sa mafijaškom državom u Srbiji, a sada je ova priča isplivala jer je označen kao proruski čovek. Da su hteli da budu iskreni, mogli su da navedu još desetak ljudi, sigurno i predsednika, zato on stalno ponavlja da ne da Batu Gašića, ne da Vulina. Ako ne zna, i jednog dana bude pokušao da se izvuče na to da nije znao šta su radili njegovi saradnici, onda je on jedan izuzetno nesposoban čovek", kaže.
 
Kako je rekao, "ako protesti nisu naterali Vučića da porazmisli o tome da smeni Vulina, neće ga ni sankcije sad naterati ni da porazmisli o tome".
Očigledno je, kaže Stojanović, da "Gašić ne želi da se povuče iz javnosti".
 
"Na to je pristao kad je podneo ostavku zbog ružnih reči upućenih novinarki. Sad ne želi da pobegne iz javnosti, a on je deo najbližih saradnika, siguran sam da ne može da uradi nešto čime bi ga sklonio ukoliko ne pristane na to. Videli smo odbranu u parlamentu, ličnu odbranu predsednika. To je aktuelni ministar unutrašnjih poslova, bivši odbrane i bivši direktor BIA. Sve što mi sumnjamo i čekamo kad će neko da dokaže, Gašić ima u fioci, i čak i da poželi, Vučić ne može lako da se obračuna sa njim. Država, partija i mafija - jedna je ista organizacija", kaže Stojanović.
  • Ana

    13.07.2023 10:06
    Vlada
    Ovi kraadu.I prethodni su krali i upropastili zemlju.Kod nas je pravilo da kod da dolje na vlast,obezbedi svoju porodicu za nekoliko generacija.Razlika je samo sto ovi zapošljava veći broj neobrazovanih,nego što je ranije bio slučaj.
  • Zebra

    13.07.2023 10:00
    Privatna država sa selektivnom primenom zakona!
  • Dejan

    13.07.2023 09:09
    Saradnja
    Pomoć SAD Vučiću da se reši Vulina, on će pred nardom kao braniti Vulinu a njemu u četiri oka reči povuci se za doborobit Srbije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija