Najnovije vesti
Vesti Svet
U Istri umrla petogodišnja devojčica

TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: U Istri umrla devojčica (5)

Hrvatska policija u Istri je jutros oko 6.05 sati primila dojavu Hitne medicinske pomoći da je detetu potrebna medicinska pomoć u Medulinu. Uprkos naporima zdravstvenih radnika, dete je preminulo i prevezeno je u pulsku bolnicu na obdukciju, prenosi Glas Istre.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Antonio Batinic / shutterstock
.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja.

Blic preporučuje

Petogodišnja devojčica je državljanka Češke koja je sa roditeljima živela u Medulinu. Nalazili su se u širem centru grada. Jutros nešto pre 6 sati pozvana je Hitna pomoć jer je detetu pozlilo, a ranije su već potražili lekarsku pomoć zbog zdravstvenih problema devojčice.

Po dolasku Hitne pomoći, uprkos vanrednim naporima lekara i primenjenim svim postupcima reanimacije, devojčici, nažalost, nije bilo pomoći i ona je proglašena mrtvom.

Portparolka PU Istre Suzana Sokač rekla je da je isključena svaka sumnja na nasilnu smrt i krivično delo.

Irena Hrstić, direktorka OB Pula, rekla je za portal Index da je devojčica preminula van bolnice.

- Dete je umrlo u kući, ne u bolnici. MUP je to saopštio i prosledio Županijskom državnom tužilaštvu koje je naložilo obdukciju i ona se radi po njihovom nalogu. U takvom slučaju informacije treba tražiti od državno tužilaštvo. Ako slučaj bude naložen od strane policije, nemam ovlaštenja da dajem bilo kakve informacije - rekla je Hrstić za Index.