Blago onom ko doveka živi: Sva tri trofeja Mančester sitija u gostima kod 102-godišnjeg navijača 1 Foto: FK Mančester siti

Džefri Rotband u avgustu puni 103 godine, a od pelena mu je usađena strast prema Mančester sitiju.

Nije bio svedok jedino prvenca u istoriji „građana“, kada je 1904. osvojen trofej u engleskom fudbalskom kupu. Video je i prvi lovor za domaćeg šampiona 1937. i potonjih osam. Video je i još šest pobedonosnih pohoda u najstarijem klupskom takmičenju na svetu. Svedočio je i prvoj evropskoj radosti s trijumfom u Kupu pobednika kupova 1970. Stoički je podneo gorčinu poraza u prvoj borbi za titulu prvaka Evrope protiv Čelsija 2021, a najzad je doživeo da se klub kojem je darovao svoju strast popne i na fudbalski Mon Blan.

Mančester siti u minuloj sezoni ne samo da je bio osvajač Lige šampiona nego se domogao i takozvane triplete (pride domaća titula i kup), što je redak podvig među evropskim timovima. Klub je našao da je pravi čas da se na najbolji mogući način oduži Džefriju za stoletnu privrženost. Doneo mu je u kuću sva tri trofeja. Simpatična starina je sijao od sreće.

„Hvala Mančester sitiju što je usrećio jednog starca. Doneti sva tri trofeja u starački dom u kojem boravi moj tata fantastična je stvar i za njega i za njegovo potomstvo. Četiri generacije navijača Sitija slave zajedno“, napisao je Rotband sin u zahvalnici na tviteru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari