Advokat Ninić: Vlast pokušava da spreči Jovanjicu 3, koja je stezanje prstena oko Gašića

Advokat Ivan Ninić ističe da građani moraju da budu svesni koliki je društveni, politički, pravni, bezbednosni i svaki drugi izazov slučaj "Jovanjica" kao takva.
"Sve ovo što sada vlast radi je pokušaj da se spreči Jovanjica 3, koja je neminovnost, a to je prsten oko Bratislava Gašića, sam Bratislav Gašić i logistika. Jer sve ovo što se napravi u Jovanjici i što se proizvede, sve je to moralo negde da se plasira, za to je potrebna logistika. Na kraju svega toga stigne neki novac, neki prihod, a kako se on deli to je pitanje za Jovanjicu 3", rekao je advokat.
"Danas provejava ta jedna informacija, koja je izrečena u sudnici Specijalnog suda, da je Četvrto odeljenje u okviru svog operativnog rada i predistražnih radnji za Jovanjicu došlo do dva značajna imena - Bratislava Gašića, tada direktora BIA, i Mirka Škera, načelnika BIA za grad Beograd. Dakle neupitno je da se steže obruč oko Bratislava Gašića", rekao je Ninić u emisiji Newsnight na N1.
Prema njegovim rečima, ovde je simptomatična kampanja koja stiže iz medija sa nacionalnom frekvencijom i iz vrha SNS-a, predsednika države, premijerke, ministra unutrašnjih poslova koji poslednje dve godine "pripremaju javnost da su inspektori Mitić i Milenković kriminalci, da će oni ako dođu na sud lagati, da neće govoriti istinu".
 
"Na njih se vrši strahovit prtisak da Višem javnom tužilaštvu otkriju ko su im izvori. Znate koliko je to opasno za njihov život i za njihovu bezbednost i bezbednost njihove porodice. Njih satanizuje država, njih satanizuju predstavnici vlasti. Ja stalno ističem da ovako nešto nije viđeno u novijoj srpskoj istoriji", naveo je sagovornik N1.
 
On smatra da imamo situaciju da je "zloupotrebljena narodna suverenost".
 
"Ako hoćete da štitite Predraga Koluviju, ne možete to raditi sa pozicije predsednika države, ne možete skupštinsku govornicu koristiti za zaštitu čoveka kome se sudi na sudu za organizovani kriminal i ne možete medije sa nacionalnim pokrivanjem koristiti za to ako ste visoki državni funkcioner. Podnesite ostavku na sve državne i javne funkcije i branite Predraga Koluviju", istakao je advokat.
 
Kako je naveo, "ne možete javnu funkciju zloupotrebiti, ne možete istovremeno štititi javni interes i privatni insteres, jer u tom postupku vi rušite institucije".
 
"Oni time poručuju građanima da ne veruju institucijama, da ne veruju Tužilaštvu, ne veruju policiji, već da veruju samo istini koju vam oni saopštavaju. Oni sa Jovanjicom pokušavaju da naprave paralelnu stvarnost i da nam serviraju alternativnu istinu", ocenio je advokat.
  • Djekson

    12.07.2023 16:01
    Jovanjica
    Pa nije Jovanjica Terminator pa u Šest Delova da bude
    To se Dešava kad vam Previše Demokratije udari u Glavu pa onda Lupate na sve moguce nacine
  • Neko

    12.07.2023 09:12
    Frapantna mi je apaticnost naseg naroda, dok ga drpaju bitange. I da nista ne preduzimaju povodom toga.
    Pogledajte Izrael, kakve proteste prave protiv korumpirane vlade.
    Rumuni su pojam svesti i osvescenosti.
    Mi, nema nas nigde i tonemo sve dublje.
    Vidimo se u subotu!
  • ja

    12.07.2023 08:52
    Nece biti “ sve OK “
    Bice :
    otakzi / zatvori / ludtracija

    sisanje na celavo.

    Samo polako…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija