Vesti

0

Osmani osudila svaki pokušaj negiranja genocida u Srebrenici

Izvor: Beta

Osmani osudila svaki pokušaj negiranja genocida u Srebrenici

Izvor: Beta / AP

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas, na Dan sećanja na genocid u Srebrenici, da "patnju bošnjačkog naroda ovog tužnog dana deli i narod Kosova".

Ona je danas primila poslanika Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine Šemsudina Mehmedovića i delegaciju predstavnika bošnjačke zajednice na Kosovu.

"Osmani je kazala da je genocid u Srebrenici simbol užasa srpskih genocidnih zločina. Predsednica je rekla da je sećanje na njih svakodnevno, a govorila je i o jezivim zločinima i masakrima srpskog genocidnog režima nad narodom Kosova", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Osmani je osudila bilo kakav pokušaj negiranja genocida u Srebrenici, jer to poricanje, kako je ocenila, ima za cilj negiranje žrtava i skrivanje motiva počinjenih zločina.

"U razgovoru sa poslanikom Mehmedovićem, predsednica Osmani je rekla da je zajednička koordinacija izuzetno važna u ovom periodu kada se povećavaju tendencije destabilizacije i podrivanja mira, pa je u tom pravcu ocenila izuzetan doprinos bosanske zajednice na Kosovu kao most povezivanja i koordinacija", dodaje se u saopštenju.

Mehmedović je, kako je saopšteno, zahvalio predsednici Osmani na kontinuiranoj podršci, kao i na njenoj ulozi u donošenju Rezolucije Skupštine Kosova o osudi genocida u Srebrenici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR