Američka vojna policija pronašla je nestalu 14-ogodišnju devojčicu u bazi marinaca 1Foto: Pixabay / gagnonm1993

U bazi marinaca u Kaliforniji pronađena je 14-godišnja devojčica dve nedelje nakon što je njena baka u San Dijegu prijavila da je pobegla od kuće, dok je jedan marinac priveden na ispitivanje, saopštili su danas zvaničnici.

Devojčica je pronađena krajem prošlog meseca, a marinac je pušten da se vrati u kasarnu dok federalni zvaničnici sprovode istragu, rekao je kapetan Čarls Palmer iz 1. grupe marinaca za logistiku u Kamp Pendletonu, oko 65 kilometara severno od San Dijega.

Nije bilo jasno kako su devojčica i marinac stupili u kontakt pre nego što ju je vojna policija pronašla u kasarni 28. juna, rekao je Palmer.

Prema rečima kancelarije šerifa San Dijega, njena baka je prijavila nestanak 13. juna i rekla vlastima da je pobegla od kuće četiri dana ranije. Baka je rekla zameniku da je devojčica bežala i ranije, ali samo na kratko.

Informacije o tinejdžerki unete su u više baza podataka nestalih osoba, uključujući Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu, saopštilo je šerifovo odeljenje.

Nakon što je pronađena u bazi, vlasti su devojčicu vratile baki.

Vojni zvaničnici kažu da nisu mogli da objave nikakve druge detalje, uključujući starost ili čin marinca.
Slučaj je predat Pomorskoj kriminalističkoj istražnoj službi, saveznoj agenciji zaduženoj za istragu krivičnih slučajeva mornarice i marinaca (NCIS).

Portparol NCIS Džef Hjuston rekao je da niko nije uhapšen ili optužen u ovom slučaju.

Rekao je da je marinac priveden radi ispitivanja i pušten nazad u svoju službu.

Šerifovo odeljenje i Radna grupa za trgovinu ljudima San Dijega pomažu u istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari