Svet

Nedelja, 09.07.2023.

13:06

Oštećena polovina energetskog sistema Ukrajine

Ukrajinski ministar energetike German Galuščenko izjavio je da je od početka napada Rusije oštećena polovina celokupnog energetskog sistema Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Oštećena polovina energetskog sistema Ukrajine
Foto: EPA-EFE/STANISLAV KOZLIUK

Galuščenko je rekao da je do sada potvrđen 271 pogodak na energetskim objektima u Ukrajini i da ima objekata koji su potpuno uništeni i ne mogu biti obnovljeni, prenosi Unian.

Naveo je da se u Ukrajini sprovodi najveća remontna kampanja u istoriji, pošto je neophodno u što većoj meri obnoviti sistem do početka grejne sezone.

Svetska banka je procenila gubitke ukrajinske energetike na 11 milijardi dolara, ali je Galuščenko rekao da taj iznos nije konačan, jer se napadi ruskih snaga na energetske objekte nastavljaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: