Agrar

Od ponedjeljka podnošenje zahtjeva za nadoknadu štete

Od ponedjeljka podnošenje zahtjeva za nadoknadu štete
Foto: N.N. | Od ponedjeljka podnošenje zahtjeva za nadoknadu štete

BIJELJINA - Uzgajivači svinja u Bijeljini u čijim su domaćinstvima zbog afričke kuge svinja uginule ili eutanazirane životinje mogu podnositi zahtjeve za nadoknadu štete od ponedjeljka, 10. jula, najavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Zahtjevi će se podnositi u prostorijama gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i biće proslijeđeni Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

U objavi na društvenim mrežama Petrović je naveo da je zaključno sa 6. julom u Bijeljini eutanazirano i neškodljivo uklonjeno 1.689 svinja, a afrička kuga svinja potvrđena je u 49 domaćinstava.

Petrović je negirao da gradu nedostaju dezinfekcione barijere i municija za odstrel svinja i da problem postoji sa novim lokacijama za jame gdje se ukopavaju eutanazirane i uginule svinje.

On je naveo da je zatražena intervencija od Republičkog kriznog centra i ustupanje zemljišta koje pripada Republici Srpskoj ili će u Bijeljini, kako kaže, biti prinuđeni da jame kopaju i odlažu uginule i eutanazirane svinje uz asistenciju policije.

Kako je navedno, predstavnici Policijske uprave Bijeljina, mehanizacija i ljudstvo iz preduzeća "Komunalac" i "Vodovod i kanalizacija" stalno su na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije