Natalija šarmira Srbiju, otkrila kako je zbog Noleta plakala kao kiša i kako je jela pljeskavice - "Za to se živi, brate mili!"

08.07.2023

18:21

0

Autor: P.K.

"Nameravam da iskoristim ovo iskustvo, a posle karijere hoću da budem domaćica i mama"

Natalija šarmira Srbiju, otkrila kako je zbog Noleta plakala kao kiša i kako je jela pljeskavice - "Za to se živi, brate mili!"
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Natalija Stevanović je završila svoju bajku na Vimbldonu, ali prava avantura tek počinje, uz punu podršku navijača u Srbiji.

Srpska teniserka je posle eliminacije u trećem kolu otkrila da je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković potražio posle meča da joj čestita i pruži podršku, zbog čega se ona rasplakala.

- Prvi susret s Noletom posle meča - ja sam se rasplakala kao kiša. Rekoh: Kud me sad nađe, čoveče? Samo što sam izašla sa meča i sela na bicikl i on dolazi i kaže "Bravo!", a ja sam već na pola suza i krećem: "Jao, Nole" (plačnim glasom). On mi kaže "Dobro je, dobro" i kažem ja "Stani, čoveče, ti igraš meč, ovo su suze radosnice, ne brini se". Radosnice u smislu što me ponela publika, čovek igra za to da stadion čak i kada izgubiš dobiješ ovacije. Poslala sam poljupce, bilo je stvarno nestvarno. Vrlo sam se lepo osetila na terenu, prizemno i lepo. Ona je posle 2:1 uhvatila nalet i nisam znala gde ću pre - rekla je Stevanovićka srpskim novinarima posle meča, a prenosi B92.

- On se iznenadio, rekao je: "Gde ste, ljudi?". Ja u tom trenutku onako u suzama. Nikola (suprug i trener) mu je rekao: "Sad je završila meč, Nole". I on onda: "Hajde, dođite, dobra si, dobra si". Zagrlio nas je. "Hajde, mala, sve najbolje, vidimo se". Znam da on vrlo vodi računa o energiji i stanju i onda pošto on ima empatiju, sigurna sam da mu je bilo žao. Nisam htela da mu uđem u njegov energetski prostor koji poštujem. Izvinila sam mu se i rekla da mu želim sve najbolje i da ovo nije tuga, da ne brine (smeh). Zadivilo me je. Ovo je bilo u pravom momentu. Sve vreme smo se mimoilazili i onda kada je najviše bio potreban njegov zagrljaj, bio je tu. Naježih se.

Odmah je nastavila sa analizom duela protiv Petre Kvitove:

- Imam utisak da sam bila u pravom momentu u drugom setu, pre kiše na 5:4. Mada, sumnjivo mi je bilo i ono što je sudija dosudio ponavljanje poena. Na 2:1 je bilo 30:15 i udarila sam as faktički, zvali su aut, a čelendž je pokazao da je dobra lopta. Ona stoji i kaže mi Kvitova da nije takla loptu. Sudija u stolici je rekla da je omeo linijski sudija da krene na loptu i pomislila sam: Nemoj da me zezaš. Tako je to kada si na većem terenu kada je preko puta dvostruka pobednica Vimbldona i sudija ima pritisak i gospođica je samo stala i čekala sledeći servis. Posle meča je Nikola otišao do sudije čisto da kažemo naše viđenje, kako da reagujemo sledeći put u takvoj situaciji. Taj gem je trebalo da bude moj jer sam posle toga dobila poen, dva, ali sam u glavi imala da je to još jedan test. Rekla sam nema veze, još jedan test moramo i kroz to da prođemo. Na kraju sam mislila da ću na 5:4 da je sad 6:3, ali ajde nema veze. Trener mi je rekao i da si dobila taj set ona je na vrhunskom nivou, u trećem setu svi to brišu. Može da te počisti 6:1 ili ti nju da čistiš sa 6:1. Generalno mi je krivo jer je za moju slajs igru kao kad surfer uhvati talas i ide. Uhvatila sam talas i taman sam počela lepo da surfujem i kiša, nema veze ponovo. Nju je to osvežilo, ona je fenomenalna, dala sam sve od sebe i borila sam se do kraja.

Kako je fizički bilo na terenu?

- Bio je bolji utisak nego juče, disala sam lepo, drugačiji su uslovi, više mi je prijalo ovo vreme. Uhvatila sam i nju da se savijala, ne volim o tome da pričam, ali ona se savija, a sudija još uvek nije pustila 25 sekundi. Kada sam se ja savijala na meču pre toga sam jurila da mi ne pišu kaznu za vreme jer su veoma rigorozni. Iskoristi to vreme što je uzela da se ja fokusiram bolje na svoj deo, malo mi je sreće falilo. Ona meč lopta kada sam ja odigrala onakav forhend - za to se živi, brate mili. Iz sve snage. Jesam izgubila, ali idemo dalje.

Iz susreta sa Kvitovom će svakako izvući pouke.

- Ne znam kako sam i ja izgledala tokom meča, ali sam se trudila da budem neustrašiva; verovatno sam vrištala kao luda (smeh) i znam da to svi komentarišu, ali to se dešava u žaru borbe. Mnogi bi zaključili da sam varirala zvuke koje ispuštam kada udaram kako bih prikrila udarac koji ću na kraju odigrati – umesto dropa, dugačak slajs i slično, kao neku vrstu "audio kamuflaže" kako bih je prevarila. Ima raznih strateških momenata, ali i spontanih rešenja. Eto, juče sam se na hodniku srela sa Azarenkom – i kaže mi "svaka ti čast mala, samo guraj napred, vrhunski igraš, sve najbolje!". Sa njom je sve ovo što sam ovde ostvarila i počelo, u Hertogenboshu – i jako je lepo čuti od vrhunskih igračica reči podrške. Nije puno njih koje žele ili su u stanju da vam tako nešto kažu na turneji. To je zaista sjajno čuti od drugih igrača, i treba ga iskoristiti. Zbog toga se osećam veoma lepo – i iako nisam srećna zbog današnjeg poraza – zadovoljna sam zbog toga što sa sobom odavde nosim jedno izuzetno iskustvo i nameravam da ga u svakom smislu iskoristim!

Šta dalje? Detaljan plan još nije napravljen…

- U ovom trenutku je bio plan da se možda na dva turnira vratimo na šljaku. To je bio Palermo i još jedan pre Palerma. Sada su se planovi promenili. Nismo razgovarali o tome, hteli smo da budemo u trenutku. Tek ćemo razgovarati. Što se mene tiče verovatno ću kući da odem na par dana, čisto da se slegnu emocije. Moramo da nastavimo sa radom. Ne želim da osetim neko zadovoljstvo jer je ovo tek prvi od pet minuta. Zato gledam da što više iskoristim to. Neću da izvršim pritisak na sebe jer sam igrala treće kolo. Da idem na turnire i da osvajam. Nadam se da ću ostati pribrana kao do sada, u balansu sa energijom i da ćemo praviti dalja čuda.

Mnogo  je poruka i čestitanja, ali prosto nije bilo vremena za njih. Ali, jeste za pljeskavice!

- Nisam puno čitala poruke, čak nije ni Nikola, isključili smo notifikacije. To je mnogo lepa stvar. Nismo imali dan za oporavak. Juče smo došli u pet, pola 6. Nisam mnogo vremena imala do jutros u 7 kada sam ustala. Čak nisam ni peglala, ali pljeskavice sam ispekla. Osetila sam neki nalet. Inače sam jela ribu, nisam mogla pljesku. Kaže mi Nikola: "Dušo, ja ću obe da pojedem". Što se tiče poruka i podrške, planirali smo da stavimo neku izjavu ili tako nešto. Mnogo Nišlija je pisalo, svi su ponosni. Ja sam toliko srećna što sam napokon... Svi kažu da sam bila dugo ispod radara. Ne mogu baš tako da kažem, već četiri-pet godina sam oko 200. Ostala sam ispod radara, ne znam, momci (novinari), zašto, ha, ha. To je sa jedne strane i dobro. Samo sam čekala svoj momenat. Nisam željna ogromne pažnje, već konstantnosti. Što se mene tiče i kod nas u Nišu, bila sam za to da se doprinese puno. Moji roditelji imaju teniski klub već 26 godina i to je jako lepa stvar. Volela bih da nastave sa tim klubom. Volela bih i ja sa svojim mužem da otvorimo tako nešto gde bismo mogli da treniramo decu. Tačnije, da budemo mentori. Jer za treniranje i profesionalni rad treba neko ko će putovati sa njima i našli bismo adekvatne osobe koje će to moći da rade. Jer posle karijere hoću da budem mama – i domaćica (smeh).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike