Moj kvadrat

Petak, 07.07.2023.

10:41

Kuća na "srpskom moru" za 1.000 € po kvadratu; Razmišljate o begu iz gradske gužve? Ovo su cene

Leto je konačno stiglo a sa njim i pitanje gde ići na odmor. Za većinu nema dileme – more je more. Međutim, ima i onih koji radije uživaju u prirodnim lepotama Srbije, što ne čudi jer Srbija obiluje banjama, jezerima i planinama. Istovremeno, sve više se ulaže u promociju domaćeg turizma.

Izvor: 4zida.rs

Kuća na
Foto: Shutterstock/Jovana Kuzmanovic

Iako možda niste razmišljali o kupovini kuće ili stana u nekim od poznatih turističkih mesta Srbije, u daljem tekstu možete pročitati kako se kreću cene nekretnina na ovim atraktivnim lokacijama jer za one koji mogu da priušte, to može biti odlična alternativa za odmor, ali i dobra investicija, piše portal 4zida.

Vrnjačka Banja i Sokobanja

Kada je reč o banjama, Vrnjačka Banja je jedna od najpopularnijih destinacija. Uživanje u termalnim izvorima, šetnjama kroz prelepe parkove u blizini Zapadne Morave čine Vrnjačku Banju primamljivom ne samo za odmor već i za kupovinu nekretnina.

Prosečno oglašena cena stanova u starogradnji u Vrnjačkoj Banji na specijalizovanom sajtu za oglašavanje nekretnina 4zida.rs trenutno iznosi 1.671 evra za kvadrat što je za 100 evra niže nego u drugom kvartalu ove godine, dok je prosečna cena za stan u novogradnji 1.894 evra.

Sokobanja, takozvano "zeleno srce Srbije", poznata je po brojnim planinama, rekama, jezerima koje se nalaze u neposrednoj blizini. To čini ovu destinaciju veoma posećenom jer pruža brojne mogućnosti za šetnje, planinarenje ali i aktivnosti na vodi.

Trenutno oglašene cene stanova u starogradnji u Sokobanji su niže od onih u Vrnjačkoj banji i kreću se oko 1.405 evra po kvadratu. I ovde je došlo do pada cena za oko 150 evra u odnosu na drugi kvartal ove godine. Kada je reč o novogradnji cene se kreću od 1.156 do oko 2000 evra po kvadratu. Za kupovinu kuće potrebno je da se izdvoji u proseku 390 evra po kvadratu što je skoro duplo manje nego za kuću u Vrnjačkoj banji.

Kopaonik i Zlatibor

Foto: Shutterstock/NonixPhoto
Ukoliko se odlučite za investiciju u planinskom okruženju, Kopaonik i Zlatibor su svakako nezaobilazne i popularne destinacije tokom cele godine.

Na Kopaoniku je u odnosu na prva dva kvartala ove godine došlo do blagog pada cena i sada prosečna cena stanova u starogradnji na sajtu 4zida.rs iznosi 2.085 evra za kavdrat, dok je za kuću na ovoj planini potrebno izdvojiti u proseku oko 1.220 evra.

Prosečna oglašena cena stanova na Zlatiboru u starogradnji iznosi oko 2.000 evra po kvadratu dok je za novogradnju potrebno u proseku izdvojiti još 100 evra više jer se kvadrat kreće oko 2.120 evra. Prosek cena kuća je oko 1.580 evra po kvadratu.

Srebrno jezero – "srpsko more"

Srebrno jezero se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda. Blizina autoputa čini putovanje još jednostavnijim jer bez dugih sati provedenih u automobilu, možete uživati u miru i tišini Srebrnog jezera, praktično čim napustite gradsku gužvu.

Srebrno jezero zovu "srpskim morem" kako zbog površine, srebrnkastog odsjaja, tako i zbog kafića i drugih ugostiteljskih objekata koji stvaraju utisak letovališta uz more.

Jedna od najprivlačnijih karakteristika Srebrnog jezera su povoljne cene nekretnina. U poređenju sa popularnim turističkim destinacijama kao što su Zlatibor i Kopaonik, Srebrno jezero nudi znatno povoljnije cene stanova i kuća.

Da biste postali vlasnik nekretnine na "srpskom moru" potrebno je da u proseku izdvojite oko 1.000 evra po kvadratu za stan u novogradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: