Tepić o oslobađanju policajke iz Valjeva: Završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da to što je policajka Katarina Petrović iz Valjeva puštena na slobodu, ne znači da sme da se zaboravi šta je dovelo do hapšenja.
Tepić o oslobađanju policajke iz Valjeva: Završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum
Foto: 021.rs
Policajka Petrović uhapšena je u ponedeljak zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj, kada je Mariniki Tepić dostavila detalje izveštaja udesa bivšed direktora "Elektromreže Srbije" Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je prema tom izveštaju izazvao pod dejstvom droge i alkohola.
"Suština svega jeste da je Katarina, koja je heroj, želela da javnost zna i da javnost ima potrebu o tome da je Nikola Petrović izazvao udes 6. maja drogiran. Taj dokument koji mi je poslala je javni interes, taj dokument je vlasništvo građana Srbije", kazala je Tepić novinarima ispred Centralnog zatvora u Beogradu.
Naglasila je da je policajka hrabra jer je na taj način pokazala da su njeni poslodavci građani Srbije, a ne "partijske vođe i kumovi", odnosno što je odlučila da se ponaša u skladu sa zakletvom.
 
"Sramnim hapšenjem Katarine Petrović u ponedeljak, Aleksandar Vučić se odrekao toga da bude predsednik svih građana, a odlučio da bude kum Nikole Petrovića u čiju je zaštitu stao. U tom udesu su povređene i dve žene koje niko više ne spominje, zato što im Vučić nije kum. Katarina Petrović je završila u pritvoru zato što joj Vučić nije kum", rekla je Tepić.
 
Potpredsednica SSP je ocenila da je policajka osumnjičena za krivično delo, a ne samo za disciplinski postupak, kako bi predmet preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu, na čijem je čelu "ozlogaženi šef i grobar srpskog tužilaštva" Nenad Stefanović.
 
"Da bi ušla u predmete korupcije, a ne samo u disciplinski prekršaj. O tome se radi. Nema govora da je bilo krivično delo u pitanju, ne postoji korist ili šteta koju je nekome nanela, govoreći ono što smo već znali", kazala je Tepić.
 
Ona je ponovila dva pitanja koja je postavila i ranije, a to je da li će se pokazati da je greška bila u kočionom sistemu automobila Nikole Petrovića, kao i da li će se gledati analiza vlasi kose Petrovića iz Nemačke, a ne analize sa VMA i srpske policije koji su na narko testu potvrdili da je vozio drogiran.
  • Војник

    07.07.2023 17:38
    Одакле суду идеја да је полицајка одала службену тајну ,министар војске није одао тајну када је јавно изјавио да нам војска није у борбеној приправности и где се налази па ови из Р.Косова нетреба ни да нас шпијунирају са дроновима због Радио Милеве
  • Dr Miggyy

    07.07.2023 15:23
    KUM NIJE DUGME!
    Policajka Katarina Petrović iz Valjeva je uhapšena, jer je otkrila da kum ΛV vozeći automobil pod dejstvom viška droge i alkohola i izazvao udes kada su povređene dve gospođe. Normalno, kum nije odgovarao. ΛV ne može da bude svakome kum. Pitanje je da li, kako on tvrdi, da je predsednik svih građana, a zaboravio građanke. Možda se ne oseća kao njihov predsednik, a nije im ni kum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija