Rukomet

Borac predstavio legendarnog Irfana Smajlagića

Borac predstavio legendarnog Irfana Smajlagića
Foto: Mondo/NEBOJŠA ŠATARA | Borac predstavio legendarnog Irfana Smajlagića

Kao i što je najavljeno, proslavljeni rukometni as Irfan Smajlagić (62) danas je predstavljen kao novi trener RK Borac m:tel.

Rođeni Banjalučanin u prisustvu čelnika kluba potpisao jednogodišnji ugovor (uz mogućnost produžetka saradnje) sa matičnim klubom u koji se vratio poslije 36 godina.

Dolaskom aktuelnog selektora rukometne reprezentacije BiH počinje jedna nova era banjalučkog kluba, koji nakon loše prošle sezone želi da se već u narednoj vrati u sami vrh bh. rukometa.

„Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe i da ću od igrača napraviti bolje nego što su bili ranije - bolji nego juče, a slabiji nego sutra. Jedino u tom smjeru dajem obećanja, a ostalo će pokazati okolnosti. Naravno, uvijek razmišljam optimistično, razmišljam kroz rad", rekao je između ostalog Smajlagić, prenosi mondo.ba.

Član Kuće slavni iza sebe ima veliku igračku karijeru. Osvajao je olimpijsko zlato (Hrvatska) i bronzu (Jugoslavija), a u vitrinama ima i svjetsko srebro (Hrvatska) i evropsko bronzu (Hrvatska). Kao trener je bio selektor Egipta i Irana, a vodio je i sarajevsku Bosnu, Zamet, Lokomotivu Zagreb i Čakovec.

Ove godine je sa reprezentacijom BiH ostvario je veliki uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Po njegovom dolasku Borac je zvanično krenuo u rekonstrukciju tima. Za sada je izvjestan dolazak proslavljenog golmana Nebojše Grahovca, a već danas ili sutra se mogu očekivati i nova pojačanja. Spominje se dolazak nekoliko provjerenih imena, među kojima su neki i reprezentativci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije