Zakerberg pokrenuo aplikaciju Threads - konkurenciju Twitteru

Osnivač Mete Mark Zakerberg pokrenuo je dugoočekivanu aplikaciju Threads koja bi trebalo da bude glavni konkurent Twitteru Ilona Maska, čime je pojačano njihovo rivalstvo.
Zakerberg pokrenuo aplikaciju Threads - konkurenciju Twitteru
Foto: 021.rs
"Dobro došli u Threads", napisao je Zakerberg u svojoj prvoj objavi na aplikaciji, zajedno s emodžijem vatre. Rekao je da je aplikacija zabeležila pet miliona prijava u prva četiri sata postojanja.
Slično kao i Twitter, aplikacija sadrži kratke tekstualne objave koje korisnici mogu da lajkuju, podele i na njih odgovare. Postovi mogu biti dugi do 500 znakova i da uključuju linkove, fotografije i snimke u trajanju do pet minuta, prema postu na blogu Meta.
Dostupan je u više od 100 zemalja u Apple App i Google Play prodavnicama. 
 
Analitičari kažu da bi glavna prednost nove aplikacije mogla biti povezanost Threadsa s Instagramom i njegovom bazom korisnika i reklamnim mehanizmom. To bi moglo smanjiti prihode od oglašavanja Twitteru u vreme kada novo rukovodstvo te kompanije pokušava da oživi njen posrnuli posao.
 
Iako je Threads pokrenut kao samostalna aplikacija, korisnici se mogu prijaviti pomoću korisničkog imena i šifre za Instagram i pratiti iste račune, što ga potencijalno čini jednostavnim dodatkom postojećim navikama za više od dve milijarde aktivnih korisnika Instagrama mesečno.
 
Deonice Mete su u sredu porasle za tri odsto pre lansiranja Threadsa nadmašivši dobitke konkurentskih tehnoloških kompanija, dok je šire tržište palo.
  • noname

    06.07.2023 10:37
    sve je to isto
    još jedna glupost za zaluđivanje dokonih i mladih sa pilećim mozgom i skupljanje ličnih informacija bez toga ne može a kasnije moguće i neka članarina jer ne može uvek za "đ"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.