Kultura

Utorak, 04.07.2023.

13:25

Ona će igrati čuvenu Kleopatru u istoimenom filmu: Evo zašto nije izabrana makedonska glumica FOTO

Uprkos neizvesnosti oko filma o Kleopatri, izraelska glumica i producent Gal Gadot je u nedavnom intervjuu za "Vogue Hong Kong" podelila svoj entuzijazam oko novog projekta.

Izvor: index.hr

Ona će igrati čuvenu Kleopatru u istoimenom filmu: Evo zašto nije izabrana makedonska glumica FOTO
Foto: BBC

Gadot, poznata po ulozi "Wonder Women", ulazi u cipele još jedne moćne žene, kraljice Kleopatre. Iako je projekat praćen brojnim kontroverzama i promenama u kreativnom timu, Gadot je naglasila da planira da ispravi pogrešnu percepciju egipatske kraljice.

"Izrael se graniči sa Egiptom, zbog čega sam odrasla uz priče o Kleopatri. Čudesna žena je izmišljeni jak ženski lik, ali Kleopatra je vladar iz stvarnog života", rekla je Gadot.

Glumica želi da proširi imidž Kleopatre i prikaže je kao pionirku svog vremena, jer je do sada bila prikazana samo kao zavodnica.

"Ova žena je bila godinama ispred svog vremena. Egipat i ono što je Egipat tada bio je na neki način napredniji nego danas... Veoma sam strastvena u vezi sa njenom pričom i želim da iskažem pravdu njenom karakteru i nasleđu koje je ostavila iza sebe“, dodala je Gadot.
Foto: Profimedia
Otkako je Peti Dženkins, originalna režiserka biografskog filma, odustala da bi se koncentrisala na druge projekte, razvoj projekta je ostao u nekoj vrsti limba. Gadot je pohvalila scenario, za koji se veruje da će biti završen u novembru 2021. godine, ali se još uvek ne zna ko je napisao scenario, navodi ScreenRant.

Predstojeći film već je bio na meti kritika, pre svega vezanih za kasting Gadot za ulogu Kleopatre. Naime, mnogi smatraju da je Kleopatru trebalo da igra glumica druge rase. Gadot je kritičarima rekla da je Kleopatra Makedonka i da je produkcijski tim prvobitno tražio makedonsku glumicu koja bi odgovarala toj ulozi. Kada nisu mogli da je pronađu, odlučili su se za Gadot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: