Linkovi

Objavljeni ruta i termin desetog protesta protiv nasilja u Beogradu


Protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, arhiva
Protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, arhiva

BEOGRAD - Deseti protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu biće održan u subotu od 19 sati, a šetaće se do Policijske uprave (PU) za Beograd, najavio je deo opozicije koja učestvuje na protestima.

Obrazloženje za šetnju do PU za Beograd jeste davanje podrške inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, koji su otkrili plantažu marihuane "Jovanjica", saopštili su predstavnici opozicije, prenosi FoNet.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je na konferenciji za novinare da će to biti i "podrška svim časnim policajcima, koji profesionalno obavljaju svoj posao, da se pokaže solidarnost sa njima" i dodao da se inspektori koji su se upustili u borbu sa organizovanim kriminalom "proganjaju, umesto da budu odlikovani".

Na protestima se, između ostalog, traži i smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina. Zahtevi su i da se smeni Savet REM-a i rukovodstvo RTS-a, da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog promocije nasilja, da se ukinu rijaliti programi, da se ugase štampani mediji koji krše novinarski kodeks. Vlast ove zahteve ne ispunjava.

Parole i skandiranje građana ispred RTV Pink
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podsetila je da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić kriminalizovao inspektora Mitića nakon što je dao iskaz pred Specijalnim sudom u suđenju za "Jovanjicu", kao i Milenkovića, piše FoNet.

"I sad smo suočeni sa opasnošću da državni vrh želi da i njih likvidira. Zato građani moraju da učine sve da oči javnosti budu upereni u njih dvojicu, a ako im se nešto dogodi, da se zna ko je odgovoran - Gašić i cela Vlada", rekla je Marinika Tepić.

Tepić je pozvala građane i da se u utorak, 11. jula, u 09:00 časova okupe ispred zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici i tako podrže Mitića, koji u 10:00 nastavlja svedočenje za "Jovanjicu".

XS
SM
MD
LG