Vesti

0

MASA: Skupština da se ogradi od izjava poslanika režima u kojima se vređa akademska zajednica

Autor: AP

Izvor: Beta

MASA: Skupština da se ogradi od izjava poslanika režima u kojima se vređa akademska zajednica

Izvor: Beta/Pedja Vuckovic

Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) saopštila je da se oštro protivi prozivci akademskih institucija u Skupštini Srbije i zatražila od parlamenta da se ogradi od izjava poslanika, pre nego što traži ograđivanje fakulteta od izjava profesora.

 

U toj organizaciji upoznati su, kako kažu, sa zahtevom generalnog sekretara Narodne skupštine da se katedra za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu ogradi od političke izjave profesora Jova Bakića i pitaju da li se Narodna skupština ogradila od izjava režimskih poslanika u kojim vređaju profesore, glumce, studente i druge građane.

"Predlažemo katedri za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu da se ogradi od izjava narodnog poslanika Marka Atlagića i da podeli savet generalnom sekretaru Narodne skupštine kako kulturno i primereno da se ponašaju poslanici u Narodnoj skupštini jer oni treba da predstavljaju narod ove zemlje o kome šalju vrlo ružnu sliku svojim bahatim ponašanjem ispod svih granica pristojnosti", navedeno je u saopštenju.

Iz mreže su ocenili da je ironično što je zahtev Filozofskom fakultetu da se ogradi od Bakića došao preko ministra Đorđa Milićevića za koga se ne zna na kojoj visokoškolskoj ustanovi je stekao to zvanje, a sekretar skupštine se poziva na izjavu režimskog poslanika Marka Atlagića, poznatog samo po izgovorenim prostotama i podmetačinama u Narodnoj skupštini uz ostrašćeno vređanje javnih ličnosti.

On je, kako su naveli preneo izjavu Jova Bakića "Jurićemo ih po ulicama, plivaće po Savi i Dunavu", koja ne odgovara tendeciozno proširenoj optužbi u dopisu Ministarstva prosvete gde se panično traži hitno izjašnjavanje.

Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) je nestranačka, strukovna organizacija akademskih radnika i radnica Srbije koja ima za cilj unapređenje javnih politika, s fokusom na naučne i obrazovne oblasti i jačanje čitave akademske zajednice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR