Osuđen na sedam godina zatvora za ubistvo konobarice u Loku

P. B. (61) iz Loka kod Titela danas je u Višem sudu u Novom Sadu nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za tri krivična dela, počinjena 15. aprila 2022. u kafani u Loku.
Osuđen na sedam godina zatvora za ubistvo konobarice u Loku
Foto: 021.rs
Kako pišu Novosti, njemu je prethodno za pokušaj ubistva sugrađanina Novice Štrbačkog izrečena kazna od tri godine, za nehatno lišenje života S. P. (59), konobarice u lokalnom ugostiteljskom objektu, četiri godine i za nelegalno oružje dve godine zatvora.
Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić predočio je da je Više javno tužilaštvo dokazalo da je okrivljeni počinio pomenuta krivična dela i da ništa nije sporno. Prilikom odlučivanja o kazni, prema rečima sudije Mitrića, u obzir je uzeta činjenica da je taj meštanin Loka neosuđivan, kao i njegovo držanje pred sudom.
Prema optužnici, P. B. je, zbog narušavanja javnog reda i mira, jedan gost lokala pokušao da izgura iz ugostiteljskog objekta u baštu, čemu se okrivljeni opirao, držeći se za vrata, što je potvrdio Novica Štrbački, koji je saslušan u svojstvu svedoka. On je ispričao da je kritične večeri došao u kafanu oko 19.30 časova i seo za sto okrivljenog koji je ušao u sukob sa jednim gostom lokala. U jednom momentu su obojica pali, nastavili da se rvu i tuku, a potom im je prišao Štrbački, podigao okrivljenog i odgurnuo ga na klupu. Okrivljeni je, u trenutku dok se udaljavao, iz jakne izvadio i repetirao pištolj u nameri da Štrbačkog, koji je pokušao da mu izbije oružje iz ruke, liši života. Međutim, hitac koji je ispalio pogodio je pokojnu S. P. koja je stajala u blizini vrata koja vode ka bašti. Nesrećna žena je dobila ustrelnu ranu u predelu gornjeg desnog prednjeg dela grudnog koša i na licu mesta preminula.
 
Okrivljeni je bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno, a izmereno mu je 2,09 promila alkohola u organizmu.
  • Realista

    04.07.2023 09:48
    užas...
    A kad će pokojnica da izađe iz groba zbog ove budale? Taj satrap više slobodu ne treba da vidi...
  • Locan

    03.07.2023 23:01
    Nije clan, ali jedno delo nije ni ucinio. Pokusaj ubistva Novica nije ni bio, a za to dobio 3 godine. Tacno je, sudstvo u banana drzavi izgleda bas ovako.
  • Oroz

    03.07.2023 17:52
    Mitrovicev sin
    Mitrovicev sin nije dobio nista za ubistvo one devojke na pesackom, Koluvija je na slobodi, ne znam sta komentatori ocekuju, kakvu kaznu. Ovo je Srbija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina