Fudbal

Uslovi iza dogovora PSŽ-a i Barselone oko Nejmara

Uslovi iza dogovora PSŽ-a i Barselone oko Nejmara
Foto: Twitter / Printscreen | Uslovi iza dogovora PSŽ-a i Barselone oko Nejmara

Barselona se iznenada pojavila kao zainteresovana strana za dovođenje Nejmara iz redova Pariz Sent-Žermena. Ali, to nije tako jednostavno jer "Blaugrana" ima velike finansijske probleme i penale koji se odražavaju na njihovu transfer politiku.

Katarski "BeIN Sports" otkriva senzaciju.

PSŽ i Barselona slažu se oko povratka Nejmara u Kataloniju. Brazilac će se nakon šest godina vratiti na "Kamp Nou" ako Parižani pristanu na Barsin prijedlog. Prema njemu bi "Sveci" i za vrijeme Brazilčevog boravka u Španiji plaćao ogroman dio njegove plate, koja godišnje iznosi 56 miliona evra.

Francuski klub se slaže s tim da plaća veći dio, ali Barsa u teškoj finansijskoj situaciji zahtjeva da to bude čak 70 odsto.

Nejmar (31) je u Barselonu došao 2013. iz Santosa uz odštetu od 88 miliona evra. Otišao je četiri godine kasnije, nakon što je u 186 utakmica postigao 105 i namjestio 76 golova.

Šampion Francuske ga je platio 222 miliona evra, čime je Brazilac postao i ostao najskuplji fudbaler u istoriji igre.

Ali u PSŽ-u nije opravdao ogromnu cijenu i očekivanja, prije svega jer je doveden kako bi donio Ligu šampiona. U šest godina tamo odigrao je manje utakmica (173) nego u Barsi, gdje je bio dvije godine kraće. U PSŽ-u je postigao 118 golova i asistirao za njih 77. Međutim, često je povrijeđen i iritira navijače, prenosi "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije