Napadnuta kuća francuskog gradonačelnika u neredima: Podmetnut i požar, njegova supruga u bolnici (VIDEO)

02.07.2023

13:49

0

Supruga Vensana Žabrina je završila u bolnici

Napadnuta kuća francuskog gradonačelnika u neredima: Podmetnut i požar, njegova supruga u bolnici (VIDEO)
U neredima u Francuskoj je napadnuta kuća gradonačelnika Vensana Žanbrina - Copyright Youtube/Le Parisien

Gradonačelnik jedne opštine u predgrađu Pariza je izjavio da je njegov dom bio meta napada što je nazvao "pokušajem ubistva".

Podsetimo, Francuskom su se proširili nasilni neredi nakon što je policajac ubio tinejdžera Naela Merzuka (17) tokom saobraćajne kontrole.

Porodični dom gradonačelnika mesta L'E-le-Roz u departmanu Val-d-Marn, Vensana Žanbrina napadnut je tokom noći, a njegova supruga je hospitalizovana.

Te noći izgrednici su gađali Žanbrinovu kuću u kojoj su bili samo njegovi žena i deca, koji su pokušali da pobegnu od brojnih napadača.

Žanbrin je osudio "pokušaj ubistva" i ocenio da je to bio čin "neizrecivog kukavičluka".

- Oko 1.30 ujutru, dok sam bio u gradskoj većnici, kao i tokom prethodne tri večeri, napadači su zabili automobil u moju kuću pre nego što su podmetnuli požar. Unutra su bili moja supruga i dvoje male dece koji su spavali. Dok su pokušavali da spasu jedni druge i pobegnu, povređeni su moja žena i jedno od moje dece - naveo je Žanbrin koji je dodao da "nema reči kojima bi mogao da opiše horor koji se dogodio tokom noći".

Tužilaštvo u Kreteju, opštini nadomak Pariza, pokrenulo je istragu o pokušaju ubistva zbog napada na kuću gradonačelnika L'E-le-Roz u departmanu Val-d-Marn, saznaje BFMTV iz pravosudnih izvora.

Tokom noći subotu na nedelju, u neredima u Francuskoj je uhapšeno 719 osoba, povređeno je 45 policajaca i žandarma, a izgorelo je 577 vozila i 74 zgrade, navodi se u ažuriranom izveštaju francuskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako tvrde francuski zvaničnici, sinoć je u Lionu i Marseju nasilje u Francuskoj bilo manjeg intenziteta nego dan ranije.

U Lionu su noćas uhapšene 33 osobe, a prethodne noći 74, duplo više, dok je u Marseju noćas uhapšeno 65 ljudi.

Rano jutros oko tri sata ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Dermanin objavio je na Tviteru da je protekla noć bila "mirnija zahvaljujući odlučnoj akciji policije".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike