"Aleksandar Vučić nastavlja sa verbalnim nasiljem": Duško Lopandić o izjavi predsednika da je on najnemoralniji čovek 1foto Medija centar

„Praksom javnog etiketiranja i ličnog vređanja na medijima gospodin Aleksadar Vučić nastavlja sa verbalnim nasiljem protiv kog protesuju stotine hiljada ljudi na ulicama srpskih gradova. Ne vredi komentarisati takav rečnik, građani su na protestima pokazali šta misle o tome“, kaže za Danas Duško Lopandić, srpski duiplomata i publicista.

Lopandić napominje da za razliku od bivših radikala, on svoj stav o strateškom interesu Srbije da uđe u EU nikada nije menjao, kao ni mišljenje o sankcijama prema Rusiji, o čemu je više puta govorio još od prošle godine.

“ Podsetio bih, takođe, da se moja smena u Briselu, uz besmisleno obrazloženje, desila 2016 godine, od kada Srbija i prema zvaničnim ocenama iz izveštaja Evropske komisije nije napravila nikakav napredak u reformama i da je čak nazadovala u nekim pitanjima. Protiv moje smene tada su protestovali i Evropsli pokret i Evropski konvent. Možda tu ima neke simbolike“, poručuje Lopandić.

Aleksandar Vučić, predsednik svih građana rekao je danas, gostujući na tv Prva za Lopandića da je to najnemoralniji čovek koga poznaje. Najpre je to izjavio misleći da je mikrofon ugašen, a onda je to ponovio u živom programu. Na primednu voditeljke da ne bi trebalo tako o ljdima, Vučić je upitao zašto.

“ To je istina, ali čovek lepo piše“, rekao je Vučić.

Povod za ovaj Vučićev komentar bila je izjava Lopandića da od EU za Srbiju više nema ni štapa, ali ni šargarepe i da naše vlasti rade sve da budemo što dalje od proširenja .

Vućić je gostujući u jutarnjem programu Prve televizije rekao da bi Lopandić voleo da Srbija bude muva na repu EU, ali da on sam politiku zemlje shvata drugačije, ozbiljnije. A ondaje zaključio da je dobro što Lopandić više nije naš ambasador u Briselu , iako, kako je rekao on baš mnogo voli „te pudinge po ambasadama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari