Pacijentkinja izgorela na Odeljenju psihijatrije u Kruševcu: Iz bolnice za Danas potvrdili slučaj, ali majka kaže da ne zna kako joj je dete stradalo 1Foto: Opšta bolnica u Kruševcu

Pacijentkinja R. S. (47) izgorela je u Opštoj bolnici u Kruševcu, na Odeljenju psihijatrije, 19. juna. Ona je od zadobijenih opekotina drugog i trećeg stepena na 80 odsto kože preminula dva dana kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. U kruševačkoj bolnici potvrdili su za Danas da je pacijentkinja izgorela, ali da ne mogu ništa više o tome da kažu.

– Odmah nakon nemilog događaja je naložena i izvršena provera kvaliteta stručnog rada. Događaj je, takođe, prijavljen nadležnim organima u cilju daljeg postupanja. Imajući u vidu da je istraga u toku, nismo u mogućnosti da dostavljamo detaljnije informacije. Nadamo se da ćete imati razumevanja – ističu za Danas iz kruševačke bolnice.

Sa druge strane, a prema pisanju medija, majka preminule Mirjana S. takođe nema informacije o tome šta se desilo tog dana u bolnici i traži odgovornost i istinu. Navodi da joj je rečeno da se njena ćerka sama zapalila, u šta ona sumnja.

Sumnja i da neko pokušava da zataška smrt njene ćerke, koja je u bolnicu, kako je navela, otišla početkom juna dobrovoljno da bi dobila pomoć.

Ona je za N1 izjavila da je sa Odeljenja psihijatrije dobila najpre informaciju da će njena ćerka za neki dan biti puštena kući, ali da je onda 19. juna, u 8,16 časova ujutru stigao poziv da dođe u bolnicu, kada joj je, kako je navela, rečeno da je njena ćerka prebačena na hirurgiju i da je izorela.

Ona još kaže da je uspela da vidi svoje dete i nastavlja:

„To je bio poslednji put da sam svoju ćerku videla i čula. Ta me slika prati i pratiće me do kraja života. Zato majka želi da vidi na koji način je nastradala“, navela je Mirjana S. za N1.

Istakla je da je slučaj prijavila kruševačkoj policiji, ali da uviđaja i istrage, kako je rekla, nije bilo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari