SSP: Železnička stanica u Užicu se raspada, iako je renovirana pre tri godine 1Foto: N. Kovačević

Gradski odbor SSP je saopštio da se železnička stanica u Užicu raspada, a da pokreteno stepenište u tom objektu i dalje ne radi, iako je ta stranka, pre jednog meseca, zatražila da se taj problem reši i da se građanima olakša prilaz peronima.

„Sezona je počela, broj putnika se povećava, ali to nadležnima ne znači ništa, kao što im ne znače ni građani“, saopštio je SSP.

Uz podsećanje da je železnička stanica „neuspešno rekonstruisana pre nepune tri godine“, ističe se da „ne rade česme na peronima, jer ne funkcionišu odvodi pa se voda iz njih sliva u kancelarije na donjem novou“.

„Krovna konstrukcija je polomljena, klupe i putnici kisnu, voda iz neispravnih instalacija se sliva niz zidove, a ceo prostor izgleda zapušteno, prljavo i prepuno otpada“.

SSP: Železnička stanica u Užicu se raspada, iako je renovirana pre tri godine 2
Foto: SSP Užice

Renoviranje je, ističe se, „plaćeno 35 miliona dinara, a izvođač radova je bila firma BMC Konekt“.

Tada je, podseća Gradski odbor SSP-a, Radojka Avramović, šefica sekcije za saobrajaćajne poslove Užice, rekla da su „rekonstruisani fasada i krov, uređene kancelarije, ponovo rade pokretne stepenice, u funkciju stavljen javni toalet i izvršena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija u ovom objektu, tako da se kvalitet usluge prema našim putnicima popravlja. Posle parternog i spoljnog uređenja stanica je ukras Infrastrukture železnice Srbije i Užica“.

„Pitamo ko je primio radove nakon “rekonstrukcije ovog ukrasa” jer u stanici ne fukcioniše ništa od navedenog, a najveće žrtve su putnici, dok je građane Užica i časne radnike železnice sramota“, poručuju iz SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari