Fudbal

Galtije i sin privedeni zbog optužbi za rasizam

Galtije i sin privedeni zbog optužbi za rasizam
Foto: Twitter / Printscreen | Galtije i sin privedeni zbog optužbi za rasizam

Aktuelni trener Paris Sent-Žermena, Kristof Galtije i njegov sin Johan Valovik-Galtije privedeni su danas zbog optužbi za rasizam, javljaju francuski mediji.

Obojica su uhapšeni u Nici gdje su i počinili navodni grijeh o kojem se počelo pisati u aprilu kada se u medijima pojavio i-mejl nekadašnjeg sportskog direktora Nice, Žulijena Fornijea.

U njemu je Fornije nadređenog Dejva Brailsforda obavijestio da mu je Galtije više puta govorio kako jedan fudbalski tim ne smije u svojim redovima imati toliko crnaca i muslimana.

Galtijeov sin je optužen zbog toga što je baš on Fornijeu prvi rekao da je takva situacija neodrživa.

"On mi je neizdrživu situaciju obrazložio tako što mi je rekao: 'Žulijene, ne funkcioniše. Ne shvataš, otac je juče bio u suzama'. Pitao sam ga o čemu se radi i objasnio mi je: 'Ovaj tim ne odražava njega i ne možemo ovako nastaviti'. Zamolio sam ga da mi obrazloži dodatno da bih razumio, a on mi je rekao: 'Sastavio si tim ološa'", pisalo je u Fornijeovom i-mejlu.

Francuska je bila šokirana kada se poruka pojavila u javnosti, posebno jer je obilovala sličnim izlivima.

Galtije je za sada samo osumnjičen i pozvan kako bi dao izjavu nakon što su prije njega već mnogi ljudi svjedočili, a kategorički je negirao da je kriv, prenosi "Klix".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije