Petak, 30.06.2023.

10:56

Ministar podneo ostavku uz oštru poruku

Britanski ministar životne sredine Zek Goldsmit danas je podneo ostavku, poručivši da je premijer Riši Sunak "nezainteresovan" za ekologiju.

Izvor: Tanjug

Ministar podneo ostavku uz oštru poruku
Britanski premijer; EPA-EFE/TOLGA AKMEN

"Problem nije u tome što je vlada neprijateljski raspoložena prema životnoj sredini, već u tome što ste vi, naš premijer, jednostavno nezainteresovani", rekao je Goldsmit, prenosi Rojters.

On je naveo da je biti ministar životne sredine bilo "uzbuljivo iskustvo" i pohvalio je napredak koji je Velika Britanija postigla kada je reč o borbi protiv klimatskih promena na medjunarodnom nivou, pogotovo kada je njegov bliski kolega Boris Džonson bio u Dauning stritu.

Međutim, u pismu ostavke koje je objavio na Tviteru, Goldsmit je istakao da je Velika Britanija vidljivo sišla sa svetske scene i da je izgubila status lidera u oblasti klime i zaštite životne sredine.

Prema pisanju britanske agencije, njegov komentar se podudara za izveštajem koji su ranije ove nedelje objavili savetnici britanske vlade za klimu u kojem je navedeno da je Britanija izgubila svoju poziciju globalnog lidera u klimatskim akcijama i da ne čini dovoljno kako bi dostigla svoj cilj o karbonskoj neutralnosti do 2050. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: