Muzika

Nikos Vertis prvi put nastupio u Srbiji

Nikos Vertis prvi put nastupio u Srbiji
Foto: Twitter / Printscreen | Nikos Vertis prvi put nastupio u Srbiji

BEOGRAD - Grčki pjevač Nikos Vertis sinoć je održao svoj prvi koncert u Srbiji na ispunjenom beogradskom stadionu "Tašmajdan".

"Dobro veče Srbijo", poručio je Vertis na srpskom jeziku pri izlasku na veliku pozornicu, na kojoj su članovi mnogoljudnog pratećeg sastava bili postavljeni na desetak postolja različite visine. 
 
Posjetioci su burnim aplauzima dočekali Vertisa koji je na engleskom poručio da je nakon višegodišnje želje konačno došao u Srbiju, na slavljeničkoj turneji kojom obilježava dvije decenije diskografskog rada. 
 
"Bog vas blagoslovio. Daćemo sve od sebe da ovo veče bude nezaboravno", poručio je Vertis otisnuvši se u prvi blok pjesama na grčkom jeziku, u kojima spaja pop obrasce i grčki tradicionalni zvuk. 
 
Vertis je otpjevao "Asteri Mou", nostalgično se prisjetivši da je to prva njegova pjesma koju je kao mladi pjevač imao priliku čuti na radiju. 
 
Posjetioci na ispunjenim tribinama i u parteru, u kom su bili postavljeni separei i stolovi, pratili su nastup povremenim udaranjem dlanova u ritmu i aplauzima na kraju pjesama, u početku bez većih pokušaja da zapjevaju sa Grkom. 
 
Vertis je prošetao dugačkom trouglastom pistom, čiji vrh je sezao skoro do pola partera, i zamolio da se upale mobilni kako bi stadion izgledao kao nebo sa hiljadu zvijezda. 
 
U takvom ugođaju, grčki pjevač je izveo baladu "An Eisai Ena Asteri", čije je početne taktove dočekao vrisak prepoznavanja, i potom ispratilo horsko pjevanje oduševljene srpske publike, koja je na tribinama ustala na noge.
 
Gost koncerta na Tašu je bio srpski pjevač Saša Kovačević, koji je snimio "Živim da te volim“, obradu Vertisovog hita" Thelo na me nioseis“.
 
Vertis i Kovačević su zajednički izveli pjesamu djelom na grčkom, a djelom na srpskom jeziku, uz zdušno pjevanje posjetilaca u drugom slučaju. 
 
Kovačević je dobio priliku i da praćen Vertisovim sastavom izvede "Bez tebe me nema" i "Rođendan", prenosi "Tanjug". 
 
Vertis je posebno oduševio posjetioce pjesmom sa početka karijere "San Trelos Se Agapao", odsviranu kao srpski narodnjak, uz harmoniku i trubače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije