Subotica: Podvožnjak se zatvara za saobraćaj u subotu

Podvoznjak-su
SUBOTICA – Podvožnjak kod Nove opštine u potpunosti se zatvara za saobraćaj u subotu, 1. jula. Reč je o drugoj fazi radova u okviru izgradnje brze pruge Novi Sad – Subotica a na koju je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dalo saglasnost i koja bi trebalo da bude završena zaključno sa 31. decembrom ove godine.

Nakon prve faze radova koja je počela 1. maja kada je zatvorena jedna traka, druga faza predviđa potpunu obustavu saobraćaja koja će trajati sve do kraja godine, a građanima će biti ponuđeni postojeći alternativni pravci poput prelaza kod Kosovske ulice, Majšanski most, obilaznica Palić, kao i Balkanska ulica koja je posuta tucanikom da bude prohodna, ali i novi pravci- povez kod Bajnatske ulice koji bi trebalo da bude pušten u promet za nekolikoliko dana, poručuju nadležni.

„Ono što je oćeanje jeste da 5. jula treba da bude završena i puštena u funkciju potpuno nova saobraćajnica koja će povezati deo Lošinjske ulice i dela Senćanskog puta, s tim da će izlaz biti kod Prečistača, iza firme „Tehno coop“. Planira se da do 20. jula bude završen i povez iz Bajnatske preko Senćanskog puta do nove saobraćajnice, čime će se obezbedii adekvatan protok saobraćaja u ovakvim uslovima,“ precizirao je Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarija za komunalnu delatnost.

S obzirom da će se Ulica Đure Đakovića naći na udaru, kako bi se ubrzao protok vozila ukidaju se gotovo svi pešački prelazi, a semafor kod „Jadrana“ je instaliran upravo kako bi se vreme prelaska ograničilo, pojašnjava naš sagovornik. I autobuisko stajalište će biti izmešteno, privremeni semafor biće postavljen i kod Majšanskog mosta, naglašava naš sagovornik.

„U okviru privremene regulacije saobraćaja biće ukinuti i gotovo svi pešački prelazi u toj ulici, kao i autobusko stajalište kod „Dafinine“ zgrade čime ćemo obezbediti bolju protočnost na ovom putnom pravcu, a sa istom namerom sutra će biti instaliran i semafor kod Majšanskog mosta kako bismo obezbedili lakše uključenje za one koji će koristiti Majšanaski most i Ulicu Jovana Mikića,“ dodao je Vukelić.

Od 1. jula biće prohodna i pasarela kod Nove opštine koja je namenjena pešacima, ali kako su uočeni nedostaci, Grad će insistirati kod izvođača radova da se i oni otklone kako bi i druge kategoje, poput roditelja sa kolicima, biciklista i osoba sa invaliditetom mogli da je koriste.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.