Hronika

Minibus udario u kamper, jedna osoba stradala, među povrijeđenima državljani BiH

Minibus udario u kamper, jedna osoba stradala, među povrijeđenima državljani BiH
Foto: Screenshot/laumat.at | Minibus udario u kamper, jedna osoba stradala, među povrijeđenim državljani BiH i Hrvatske

VELS – Jedna osoba je poginula, a 11 je povrijeđeno u teškoj saobraćjnoj nesreći, koja se juče, na putu A8 u Austriji. Iako nije poznat identitet poginulog, među povrijeđenima je devetero državljana BiH i Hrvatske.

Naime, kako stoji u saopštenju policije, nesreća se dogodila u blizini austrijskog Vels, u smjeru Graca. Do nesreće je došlo kada se minibus koji je išao iz Njemačke prema Hrvatskoj i BiH, a kojim je upravljao 28-godišnji državljanin BiH, zabio u kamper te se prevrnuo na krov. Inače, dok mediji prenose da je 11 povrijeđenih, u policijskom saopštenju stoji devet:

“U srijedu, 28. juna, 2023. godine oko 15.15 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća na putu A8 kod Velsa. Minibusom u smjeru Graca upravljao je 28-godišnji državljanin BiH. U vozilu je bilo ukupno devet osoba s bh. i hrvatskim državljanstvom. Iz još nerazjašnjenih razloga, vozač minibusa udario je u zaštitnu ogradu, nakon čega se minibus prevrnuo na krov te udario u kamper, kojim je upravljao 48-godišnji Nizozemac, koji se u tom momentu nalazio u desnoj traci. Putnici u kamperu nisu povrijeđeni”, stoji u saopštenju policije.

Inače, put A8 je bio zatvoren nekoliko sati u smjeru Graca što je dovelo do velike saobraćajne gužve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije