logo transparend vojvodina uzivo

Obeležen Vidovdan u Banatskom Karađorđevu

ŽITIŠTE – Povodom Vidovdana, slave hrama Svetog kneza Cara Lazara, održana je Sveta liturgija uz prisustvo Episkopa banatskog Nikanora, sveštenstva i meštana u Banatskom Karađorđevu, nadomak Žitišta.

 

Ovom prilikom održan je i parastost svim stradalim od osnivanja sela do danas.

 

Crkveno kumstvo od Mirka Drakulića preuzeo je Dušan Marčetić sa svojom porodicom.

 

Takođe, u okvru obeležavanja jučerašnjeg Vidovdana otkrivena je i spomen ploča prvom lekaru iz ovog sela, dr Andriji Hercogu kao i njegovom sinu dr Draganu Hercogu.

 

Svečanom otkrivanju spomen ploče pristvovali su članovi njihove porodic ćerka dr Andrije Hercoga, Vera Vuković, unuk Nenad Vuković i unuka Iva Brajović.

Događaju su prosustvovali i predsednik Jevrejske zajednice grada Beograda i zamenik predsednika Jevrejskog saveza Srbije Aron Fuks i kao i predsednica Jevrejske zajednice Zrenjanin Ljiljana Popov sa saradnicim.

 

“ Ovom prilikom se zahvaljujemo gradonačelniku grada Zrenjanina Simi Salapuri koji je dao veliki doprinos da spomen ploča bude postavljena na ambulanti u Banatskom Karađorđevu” – poručili su meštani ovog banatskog sela.

Ovaj tekst je deo projekta Žitište uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Žitište. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.