Nova vest
Košarka

Sreda, 28.06.2023.

21:11

"Ne možemo da priuštimo Mirotića – samo jedan klub to može"

Trener Olimpije Milano Etore Mesina kaže da samo najveći klubovi Evrope mogu voditi borbu za potpis Nikole Mirotića.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Mesina je u razgovoru za italijanski Tv šou "Basket On-ER" odbacio mogućnost da Milan ponudi ugovor jednom od najboljih evropskih košarkaša.

Mirotić je od nedavno u potrazi za novim klubom iako ima još dve godine važeći ugovor sa Barselonom, međutim došlo je razlaza jer su Katalonci primorani da mu umanje platu usled finansijske krize u klubu.

Logično, sada je na meti najvećih klubova Evrope.

"Nikola Mirotić je jedan od pet najboljih košarkaša u Evropi. Njegova reputacija i ugovor o tome govore i mi ne možemo da se takmičimo sa klubovima koji stoje u redu za njegov potpis", izjavio je Mesina.

Grupu klubova koji mogu sebi da priušte nekadašnjeg igrača Čikaga predvodi Olimpijakos, kaže Mesina.

"Ako Saša Vezenkov ode, Olimpijakos će imati novac od prodaje Vezenkova tako da će moći da ponude Mirotiću veliki novac koji bi mogao da bude u rangu sa onim koji je imao u Barseloni", smatra iskusni Italijan.

Milano se među prvima pojavio kao kandidat da potpiše Mirotića, makar su to tako preneli pojedini mediji, ali to, prema rečima Mesine, nikad nije bila realna opcija.

"Mislim da je od ključnog značaja videti kako će Mirotić i njegovi agenti rešiti spor koji ima sa Barselonom. Zaista mislim da on ne može biti meta našeg kluba, bez obzira na našu veličinu. Ne možemo se finansijski takmičiti sa Fenerbahčeom, Efesom, Realom ili Barselonom".

Mirotić je sezonu u Barsi završio trijumfom nad Realom u finalnoj seriji plej-ofa ACB lige u tri meča sa prosekom od 17 poena i šest skokova i proglašen je za najkorisnijeg igrača serije.

U Barseloni je bio od 2019. godine kada je potpisao šestogodišnji ugovor - najveći u istoriji evropske košarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu