Međedović na korak od glavnog žreba Vimbldona! Sledeći protivnik skoro 200 mesta slabije rangiran

28.06.2023

18:03

0

Autor: P.K.

Hamad ima vrlo dobre šanse da debituje na najprestižnijem turniru

Međedović na korak od glavnog žreba Vimbldona! Sledeći protivnik skoro 200 mesta slabije rangiran
Hamad Međedović - Copyright MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović približio se glavnom žrebu Vimbldona, nakon što je u drugom kolu kvalifikacija, posle skoro tri sata borbe pobedio iskusnog Litvanca Ričardasa Berankisa u tri seta, 7:6, 6:7, 6:4.

Međedović u petak igra protiv Britanca Bilija Harisa za debi na Vimbldonu. Hamad je 156 na ATP listi, a Haris 346, pa se po tome da zaključiti da naš teniser ima dobre šanse!

U prvom setu nije bilo brejkova, pa je odlučivanje došlo do taj-brejka. Slična situacija se ponovila i u drugom setu, sa po jednim brejkom sa obe strane.

Odlučujući set je bio izuzetno težak, a naš mladi teniser je pokazao veliku mentalnu snagu. Uspeo je da izdrži pritisak protivnika u prvom gemu i spasi čak 5 brejk lopti, a u pretposlednjem gemu je bio još bolji i spasao tri brejk lopte.

Na kraju, došao je do četvrte meč lopte na servis protivnika i konačno je iskoristio, ostvarivši veliku pobedu koja ga približava glavnom žrebu.

Podsetimo, Hamad je ove godine prvi put nastupao na Grend slem turnirima tokom Rolan Garosa, kada je prošao kroz tri kola kvalifikacija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike