ISTORIJSKI DAN ZA BEOGRAD I SRBIJU: Predsednik Vučić na svečanom otvaranju obilaznice oko Beograda, vozi se sa predstavnicima medija

19:03

28.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/Pink

OBILAZNICA oko Beograda, na koju se čekalo više od pet decenija, biće svečano otvorena danas u 19 časova. Svečanoj ceremoniji prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić u vožnji novom deonicom obilaznice.

Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić je u razgovoru sa saradnicima istakao da je potrebno da se ubrza rad na završetku tunela, a potom se obratio ambasadorki NR Kine Čen Bo.

– Ekselencijo, nemamo problema sa sredstvima, samo da ubrzamo radove – rekao je on.

On je istakao da će prvi automobili proći u devet časova ujutru, i da će onda građani moći da obiđu celu trasu.

– Videćete kada krenemo ka Bubanj Potoku. Divno izgleda, zaista divno. Biće problema oko eksproprijacije, kada krenemo ka Boleču i Vinči. Kod Čačka plaćaju porez na imovinu na poljoprivredno zemljište, a kada dođe do eksproprijacije traže kao za građevinsko – rekao je predsednik.

 

Printscreen

 

Vučić ističe da svi gledaju kako da od države uzmu maksimalno, i da ima mnogo razumnih ljudi, ali i onih koji samo gledaju kako i šta da uzmu od države.

– To je problem i sa kamenolomima, svi hoće puteve i pruge, a niko kamenolom. Samo da se kamen uzme na nekom drugom mestu – kaže on.

Predsednik kaže da deonica C do Pančeva čeka skupljanje sredstava.

– Sutra najavljujemo, srpske kompanije udružene u veliki konzorcijum, radiće obilaznicu oko Kragujevca. Sutra se potpisuje ugovor, to je velika vest za Šumadiju i Srbiju. Sve je spremno – rekao je Vučić.

To su velike stvari i ogromna ulaganja, dodaje on, i ističe da mora da se radi i „smajli“ obilaznica.

– Time smo uz Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad kompletirali projekte u Vojvodini. Karađorđem se do Bora od Beograda stiže za sat vremena lagane vožnje. Sve se promenilo u Srbiji, sve je drugačije. Onda je lakše i za investitore, pa možemo više da ulažemo u zdravstvo, u socijalne programe – dodaje predsednik.

Put Ruma-Šamac biće gotov do kraja septembra, otkrio je Vučić, i rekao je da će do Šapca trebati 45 minuta vožnje.

O blokadama auto-puteva, kaže da savetuje političke protivnike da to ne rade, jer time sebi štete.

– Kažu Srbiji će oduzeti toliko i toliko para, a to Vučić ne može da podnese. Mislim da to sve govori. To je loše za zemlju, ali i za njih. Niko od građana to ne podržava. Morate da se bavite politikom, da ponudite nešto ljudima, a ne kako da pravite štetu svojoj zemlji i izazivate incidente. To je veoma loša politika, ako je uopšte politika. Svako ima svoj izbor – ističe predsednik.

On dodaje da je kao predsednik navikao da trpi laži i uvrede.

– Njihov rezultat je da zaustave Srbiju na dva ili tri sata, a moj je da smo izgradili nešto zbog čega će Srbija ići brže. Zbog čega ćemo imati veće plate i penzije, da pomognemo roditeljima, da pomognemo zapošljavanje, za to živite i borite se. Ovo su divni dani – ističe Vučić.

 

Uskoro pišem knjigu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će početi da piše knjigu o svom političkom angažmanu, čime se približi kraj mandata ševa države. „Napisaću dobru knjigu, faktografski. Nisam literarno nadaren, ali faktorgrafski jesam“. Vučić je izjavio da dobro pamti podatke, posebno oko Kosova. „Imaće ljudi šta da pročitaju, biće im zanimljivo“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da su njegovog sina Danila danas u Gračanici tri puta policajci zaustavljali i pretresali. Čestitam kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Kada pošalje ljude da se iživljavaju na tuđoj deci, to im je OK“, rekao je Vučić.

(Pančevac/Dnevnik/Fonet)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.