Vesti

0

Protest Srbija protiv nasilja ići će do TV Pink, blokade autoputa u petak

Autor: SA

Izvor: Beta, N1

Protest Srbija protiv nasilja ići će do TV Pink, blokade autoputa u petak

Izvor: Beta/Miloš Miškov

Organizatori skupa "Srbija protiv nasilja" održaće naredni skup u Beogradu u subotu, 1. jula, nakon čega će učesnici protesta organizovati šetnju do televizije Pink kako bi izrazili protest zbog najave održavanja novog rijalitija, najavljeno je danas.

Poslanik Zeleno-levog kluba Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je na konferenciji za novinare da organizatori očekuju provokacije ispred te televizije ali da će oni "šetati mirno" i da oni "ne žele da ruše" tu televiziju već samo da pokažu "šta misle o tom zlu".

"To mora da se prekine, a kako - videćemo. Neka Aleksandar Vučić i Željko Mitrović dobro razmisle kako se ponašaju prema građanima", rekao je on.

Jovanović je dodao da će okupljanje građana biti zakazano za 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, nakon čega će kolona krenuti Ulicom kneza Miloša, preko Mostara i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade televizije Pink.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da će u petak biti organizovana blokada autoputa E-75

U petak biće posebna blokada autoputa E-75 u Beogradu na tri tačke i u Novom Sadu na jednoj tački, "tako što ćemo imati jednu usporenu vožnju od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj potoku u drugom smeru", koje će se susresti kod Sava centra, rekao je Zelenović.

"Protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi, doći ćemo do 17, 17.30 ispred Sava centra i tu ćemo ostati do 20 časova", rekao je Zelenović.

U subotu će biti organizovana blokada dve pruge - kod Smederava i kod Niša, dodao je on.

Kazao je da se protesti protiv nasilja organizuju ove nedelje u 29 gradova - Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Kuršumliji, Prokuplju, Jagodini, Žagubici, Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu, Majdanpeku, Raški, Somboru, Valjevu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Loznici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR