„Teško je kladiti se protiv Đokovića“: Eurosport smatra da je srpski teniser najveći favorit za osvajanje Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković je najveći favorit za osvajanje trofeja na predstojećem Vimbldonu po prognozi „Eurosporta“.

Analitičarka Lora Robson navodi da je Đoković četvorostruki uzastopni šampion na ovom turniru i da je vezao 28 uzastopnih mečeva.

„Definitivno je favorit u mojim očima, posebno posle Pariza. Količina samopouzdanja koju ima u ovom trenutku, osvojio je turnir toliko puta, deluje opušteno na ovoj podlozi, tako komforno na Centralnom terenu, da je teško kladiti se protiv njega“, piše Lora Robson, a zatim dodaje:

„Način na koji se kreće po ovoj podlozi drugačiji je od bilo koga drugog jer je u stanju da uzme stvari koje koristi na drugim podlogama, poput proklizavanja. I dalje uspeva da ostane u balansu, što je na travi najteže, da ima dovoljno u nogama da prođe ispod svake lopte. Jednostavno ne razmišlja o tome.“

Đoković je posle trijumfa na Rolan Garosu odlučio da ne nastupa na turnirima na travnatoj podlozi koji se održavaju pre početka Vimbldona.

„Pre nekoliko nedelja, sećam se da sam razgovarala sa njim i rekao mi je da je šljaka površina na koju se najteže prilagođava, potrebno mu je nekoliko nedelja da se oseća stabilnim. Jednostavno ne izgleda da taj problem ima i na travi. Za njega je lako da se prilagodi u ovoj fazi karijere“, piše na portalu „Eurosporta.

Ovogodišnji Vimbldon na programu je od 3. do 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari