V. d. ministra prosvete: Studenti koji su dobili duple stipendije neće morati da vraćaju novac

Studenti koji su dobili duple stipendije i Ministarstva prosvete i Dositeja neće morati da vrate novac koji su dobili na konkursu ministarstva.
V. d. ministra prosvete: Studenti koji su dobili duple stipendije neće morati da vraćaju novac
Foto: 021.rs
To je za Danas rekao v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević.
On je najavio da će za narednu školsku godinu oba konkursa biti raspisana u slično vreme.
Pre nekoliko dana, Ministarstvo prosvete obavestilo je studente korisnike državnih stipendija da u skladu sa Zakonom o studentskom standardu, ugovorima koje su potpisali, ali i nalazima i preporukama Državne revizorske institucije, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz javnih sredstava (budžeta RS i lokalnih budžeta).
 
Kako je saopštilo ministarstvo, "ovo pravilo je važilo od kako se dodeljuju stipendije i jasno je naznačeno u ugovoru o stipendiji koji je svaki student potpisao".
 
"S obzirom da različite institucije stipendiraju uspešne studente, u slučaju da student dobije više različitih stipendija, mora se odlučiti za jednu i ima obavezu da o tome obavesti instituciju od čije stipendije odustaje", poručilo je tada ministarstvo.
  • Ha

    28.06.2023 17:02
    Hm
    Zašto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija