Ujedinjeni deo NS opozicije: Naprednjaci nisu imali pojma šta će s Kovid bolnicom, instant odluka

Gradska vlast nema pojma šta da uradi sa bivšom Kovid bolnicom na Mišeluku, pa je pretvara u Dijalizni centar, poručuje deo novosadske opozicije.
Ujedinjeni deo NS opozicije: Naprednjaci nisu imali pojma šta će s Kovid bolnicom, instant odluka
Foto: 021.rs

Kako zajednički navode Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Akcija progresivne Vojvodine, moguće je i da se vlast još ni sa kim nije dogovorila o prodaji ove skupo plaćene zgrade.

"Svi, pa čak i sam SNS kadar, dobro znaju da je jedan sprat jedne zgrade sasvim dovoljan za Dijalizni centar, baš kao i za odeljenje za palijativnu negu, ali isto tako svi znaju da SNS nije u stanju da napravi nešto novo. Maksimum ove nesposobne ekipe jeste da preskupo renovira zgrade i privremeno premešta odeljenja Kliničkog centra Vojvodine na Mišeluk. Odluka o Dijaliznom centru zapravo je samo instant vest da se zamažu oči javnosti. Naime, Dijaliza se u KCV nalazi u zgradi Urološke klinike, koja je predviđena za dugo renoviranje, tako da bi i inače morala da se seli", zaključuje ujedinjeni deo novosadske opozicije. 

Ovi odbori pozivaju novosadske naprednjake i njihove koalicione partnere da otvore obećanu Gradsku bolnicu, ali i odeljenje palijativne nege i veći Dijalizni centar. 
 
"Na Mišeluku mesta ima i više nego dovoljno. Ono što vama nedostaje jeste novac koji ste spiskali na besmisleno skupe projekte kao što je turbo kružni tok. Takođe, tu je i dokazana nesposobnost naprednjačkih kadrova da učine bilo šta korisno za građane, ukoliko to neće biti lukrativno za njih i njihovu kliku", poručuju u saopštenju SSP, PSG, PzP i APV.

Podsetimo, na Mišeluku je u utorak otvoren Dijalizni centar u bivšoj Kovid bolnici, bez prethodnih najava da se o takvom potezu uopšte razmišlja. Ipak, prostor je dobio još novih namena, o čemu je 021.rs detaljnije pisao OVDE.

  • Војо

    29.06.2023 09:26
    Добро је кад изградиш, употребиш и након тога макар и вагао како даље, него да у тренутку какав је био са ковидом, немаш капацитете.
    Прст на задњицу господо па размислите о чему баљезгате!
  • Radojka

    28.06.2023 19:46
    Ala ste pametni
    Sad ste se setili zdravstva a 40 godina vam stajao kostur Lamela B i C Kilinickog centra? Demokrate 16 godina nista sagradili nisu a ta ista dijaliza je bila u baraci sa dijaliznim pacijentima naguranim jedan pored drugog da se ne moze proći. Sramota je da kritikuju oni koji su do pre par godina bili na vlasti. A vredeo vam svima Miseluk dok je korona harala. Vazno je mrzeti samo i pljuvati...
  • Milanče

    28.06.2023 16:59
    lako je
    Lako je sada biti pametan kada je sve sa Kovidom prošlo. Opoziciji je uvek isti stav. Ništa ne valja pa makar i da valja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.