Najmlađi Novosađani se plasirali na državno prvenstvo Sportskih igara mladih

NOVI SAD – Nedavno je u Žablju održano Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za sportske discipline koje su zastupljene u okviru Karavana radosti i prijateljstva. Takmičenje je bilo izuzetno uspešno za najmlađe Novosađane tako da ćemo ih gledati i na Državnoj završnici u Banji Ždrelo. Novi Sad će imati predstavnike u atletici, basketu, malom fudbalu i igri Lino između dve vatre.

Na turniru 3×3 u obe konkurencije pobede i plasman na Državno finale izborile su ekipe iz Novog Sada. U konkurenciji dečaka ekipa „4 pika“, u konkurenciji devojčica ekipa „ŽKA“ Novi Sad.

Sanja Galonja je kao drugoplasirana završila trku na 60 metara u konkurenciji devojčica 2014. godište i mlađe i uspela da se plasira na završnicu 10. sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Na turniru u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe najbolja je bila ekipa OŠ „Kosta Trifković“. Njima će se u Banji Ždrelo pridružiti dečaci i devojčice iz OŠ „Jovan Popović“ iz ekipe „Sovice“ koji su bili najbolji na turniru Lino između dve vatre za 2012. godište i mlađi.

Opština Petrovac na Mlavi je ove godine domaćin Državnog finala, a najbolji Simovci iz Srbije će se družiti i takmičiti u Banji Ždrelo od 10. do 18. jula. Najbolji sa ovog takmičenja plasiraće se na Međunarodnu završnicu. Ove godine Simovci iz sve tri zemlje učesnice Igara, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sastaće se od 19. avgusta u Splitu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.