Vučić: Zna se ko želi eskalaciju na Kosovu 1Foto: Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svi u svetu znaju ko pokušava da eskalira situaciju na Kosovu, a da Srbija daje sve od sebe da sačuva mir i da je spremna na kompromis.

Upitan da prokomentariše navode Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova da je eksplozija u severnom delu Kosovke Mitrovice teororistički akt, Vučić je pitao: „Jel to kao i ono sa oružjem pronađenim ispred opštine Zvečan na dohvat ruke NATO i kosovskim policajcima“.

Vučić je rekao da očekuje mnogo teških situacija i mnogo problema i muka po pitanju Kosova.

„Mnogo problema i mnogo muka, ali nije to od juče. Velika je nervoza zbog situacije u Ukrajini i onda neki misle da mi treba da platimo cenu za njihova neispunjena očekivanja“, rekao je Vučić novinarima u Valjevu.

On je njavio da će u Valjevu do kraja godine gas „stići“ i do fabrike „Krušik“ i toplane i da će kvalitet vazduha biti mnogo bolji.

Govoreći o „Krušiku“, Vučić je rekao da je u toj fabrici namenske industrije zaposleno oko 2.300 ljudi.

Dug je 2019. bio 35 miliona evra, a kreditni dugovi bili su viši od 10 miliona evra, a danas je ukupni dug prema dobavljačima 11,7 miliona, a kreditni dug oko dva miliona i situacija, kako je ocenio Vučić, „neuporedivo bolja“.

On je rekao da „Krušik“ „polako, ali sigurno ide napred“ i da je to preduzeće i dalje najveći poslodavac u Valjevu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari