Ljubitelji sporta uskoro ponovo na novosadskim tribinama: Evo ko i kada otvara sezonu u Novom Sadu

NOVI SAD – Letnja pauza u svim sportskim takmičenjima uveliko je u toku, a novosadska publika može ponovo na tribine već sledećeg meseca. Evo kada se koji sport „vraća“ u Novi Sad:

Za razliku od zimske pauze, sa letnje se najpre vraćaju fudbaleri.

Start Super lige Srbije možda će biti odložen zbog pomeranja sednica FSS-a zbog slučaja sa FK Kolubara, ali je za očekivati da sezona za FK Vojvodina počne krajem jula.

Ono što je sigurno, prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije igra se 27. jula, kada će „Stara dama“ na Kipru igrati protiv Apoela. Revanš meč pod reflektorima „Karađorđa“ igra se 3. avgusta.

Novi Sad prvi put posle 2018. godine u najvišem rangu srpskog fudbala neće imati više od jednog predstavnika, ali zato u drugom rangu – Prvoj ligi Srbije, igraju dve novosadske ekipe.

Foto: FK Vojvodina

Očekivano je da sezona „druge lige“ počne 5. avgusta, a za ulazak u Super ligu Srbije iz Novog Sada boriće se RFK Novi Sad 1921, kao i FK Mladost GAT, ekipa koja je upravo ispala iz najvišeg ranga.

RFK bi konačno trebalo da se vrati na Detelinaru, dok će Mladost GAT sa „Karađorđa“ ponovo nazad na „GAT Arenu“.

Posle ljubitelja fudbala, na tribine će najpre ljubitelji rukometa. Novosadski rukomet nikada nije izgledao bolje, a RK Vojvodina u protekloj sezoni osvojila je državno prvenstvo, kup, ali i evropski trofej – pehar EHF kupa.

Izabranici Borisa Rojevića na teren dvorane na Slanoj bari će polovinom septembra.

Foto: RK Vojvodina

Početkom oktobra na teren će i košarkaši KK Vojvodina MTS. Oni bi novu sezonu Košarkaške lige Srbije trebalo da započnu samim dolaskom oktobra, a svoje mečeve ponovo će igrati u dvorani SPENS-a.

U sličnom terminu sezonu počinju i košarkašice ŽKK Vojvodina 021, koje će takođe sezonu otvoriti mečevima domaćeg prvenstva.

Odbojkaši Vojvodine u sezoni za nama prvi put su nakon višegodišnjih uspeha ostali bez ijednog trofeja.

Sa novim šefom stručnog štaba u novoj sezoni pokušaće da se vrate na pobednički kolosek, a Kup Srbije i državno prvenstvo počinju sredinom oktobra.

Vaterpolo u Novom Sadu počinje da se igra polovinom oktobra kada će svoju sezonu otvoriti vaterpolisti VK Vojvodina.

Ženska selekcija, koja je aktuelni prvak države i osvajač Kupa Srbije, svoju sezonu otvoriće početkom novembra, kada će vaterpolistkinje krenuti u pohod na četvrtu uzastopnu duplu krunu.

Hokejaši će na led Ledene dvorane SPENS-a polovinom oktobra u okviru IHL lige, u pokušaju da vrate HK Vojvodina na pobednički kolosek i odskoče sa dna tabele na kojoj su završili prethodnu sezonu.

Napomena: Zvanični počeci takmičarskih sezona u mnogim sportovima još uvek nisu poznati. Moguće je pomeranje datuma odigravanja određenih mečeva, kao i odigravanje prijateljskih utakmica koje nisu uzete u obzir u ovom tekstu.

Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.