Tata, ovo je za tebe! Navijač kluba koji pamti Radomira Antića, ispunio obećanje dato pre 21 godinu i istetovirao glavu! (FOTO, VIDEO)

26.06.2023

11:57

0

Autor: G. F.

Kada je Luton ušao u Premijer ligu, Miki Hajd je znao šta mu je činiti

Tata, ovo je za tebe! Navijač kluba koji pamti Radomira Antića, ispunio obećanje dato pre 21 godinu i istetovirao glavu! (FOTO, VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Davne 2002. godine, tada 16-godišnji momčić Miki Hajd sedeo je s ocem u lokalnom pabu i gledao utakmicu omiljenog kluba Luton tauna.

Radi se o jednom od onih iz redova "malih" klubova, srpskoj javnosti najviše je poznat po tome što je njihov dres nosio Radomir Antić, srpska, ali i Lutonova legenda. Ime našeg pokojnog fudbalskog stručnjaka u Lutonu će se zauvek pamtiti.

 

 

Njegov gol Mančester sitiju je 1983. godine doneo Lutonu učešće u najjačoj ligi, a Građane poslao u niži rang takmičenja. Bila su to srećna vremena Lutona, koji je veoma rbzo potonuo i osim kod najvernijih navijača otišao u zaborav...

Nego, da se vratimo na Mikija, koji je pomenutog dana obećao ocu da će istetovirati grb Lutona preko cele glave kada ovaj klub uđe u Premijer ligu.

- Imao sam 16 godina kada smo moj otac i ja sedeli u lokalnom pabu i gledali kako Luton igra 2002. godine. Rekao sam svom tati "Kada Luton uđe u Premijer ligu, istetoviraću grb preko cele glave", a on mi je rekao "To se neće dogoditi za mog života" - otkrio je Hajd.

Otac je preminuo 10 godina kasnije i nažalost nije dočekao da Luton zaigra u eliti. Ali njegov sin Miki jeste, pa je i održao reč datu ocu pre 21 godinu.

 

 

- Jednostavno sam znao da ćemo doći do Premijer lige. Ovo je tetovaža koja će ostati u spomen na mog oca - rekao je Miki Hajd i rekao kako je "čuo glas svog oca koji mu je govorio da uradi tetovažu".

Tetovaža je urađena iako je žena koja ju je radila pokušavala da odgovori Mikija od poduhvata zbog sigurnog obilnog krvarenja.

- Pokušala sam da ga sprečim. Takve tetovaže se moraju raditi veoma brzo kako bi se zaustavilo krvarenje, ali on je sve podneo kao pravi šampion - rekla je Trudi Vudvord za BBC Three Counties Radio.

Sam Miki je priznao da je pre ove uradio 11 tetovaža, te da mu ova bila najteža za podneti.

 

 

Ali, obećanje ocu je ispunjeno. To je nešto najlepše u celoj priči. Lepše i od činjenice da je "mali" Luton taun ušao u Premijer ligu. Tetovaža sadrži grb Lutona, datum smrti Terija Hajda i natpis "Počivaj u miru, tata".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike