Najveće interesovanje za upis na FTN, Medicinski i Akademiju umetnosti

NOVI SAD – Prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane akademske studije na fakultete Univerziteta u Novom Sadu na većini fakulteta je završena.

Elektronska prijava kandidata za upis još uvek traje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde kandidati imaju mogućnost prijave još u ponedeljak, 26. juna. Takođe, redovna prijava traje još uvek i na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, gde kandidati imaju mogućnost prijave u ponedeljak.

Do sada se prijavilo ukupno 8.353 kandidata, za popunjavanje 9.148 mesta predviđenih ovogodišnjim konkursom.

Kandidati za nastavak svog školovanja na nekom od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, najveće interesovanje su pokazali za upis na Fakultet tehničkih nauka, Akademiju umetnosti i Medicinski fakultet u Novom Sadu.

Za upis na FTN prijavilo se ukupno 2.999 kandidata za popunjavanje 2.684 mesta ove godine.

Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu za popunjavanje 247 mesta prijavilo se 552 kandidata, što znači da za svako upražnjeno mesto na ovom fakultetu konkurišu 2,2 kandidata.

Za upis na Medicinski fakultet u Novom Sadu ove godine prijavilo se ukupno 1.307 kandidata za popunjavanje 726 raspoloživih mesta. Posle Akademije umetnosti, ovo je fakultet koji se nalazi drugom mestu, ako se posmatra broj prijavljenih kandidata koji konkurišu za popunjavanje jednog upražnjenog mesto. Za popunjavanje svakog mesta na Medicinskom fakultetu konkurisalo je 1,8 kandidata.

Broj prijava u odnosu na broj raspoloživih mesta na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu možete pogledati na sajtu Univerziteta u Novom Sadu.

Prijemni ispiti za upis na fakultete počeli su 19. juna na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a završiće se najkasnije do 04. jula 2023. godine na svim fakultetima.

Preliminarne rang-liste biće objavljene najkasnije do 05. jula, a konačne do 11. jula 2023. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.