Subota, 24.06.2023.

22:07

Prigožin odlazi u Belorusiju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će krivični postupak protiv vođe grupe "Vagner" biti povučen.

Izvor: RT.rs

Prigožin odlazi u Belorusiju
Foto: Profimedia

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) pokrenula je krivični postupak protiv vođe grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog poziva na oružanu pobunu.

Peskov je novinarima - nakon što je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko postigao sporazum sa Prigožinom da odustane od pobune - rekao da će Prigožin otići u Belorusiju.

On je dodao da ne zna gde se trenutno nalazi šef "Vagnera".

Inače, naveo je Peskov, Lukašenko je sam predložio da razgovara sa Prigožinom jer se poznaju odavno.

Portparol Kremlja rekao je i da će oni "vagnerovci" koji su odbili da krenu ka Moskvi sa Prigožinom moći da potpišu ugovore sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije, kao i da država neće goniti "vagnerovce" zbog njihovih zasluga tokom Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ono što se danas dešavalo neće uticati na Specijalnu vojnu operaciju, ona se nastavlja po planu, poručio je Peskov.

Kako su kadrovske promene u Ministarstvu odbrane bile jedan od zahteva Prigožina, Peskov je poručio da je to pitanje u nadležnosti predsednika Ruske Federacije i da o njima nije moglo da se razgovara tokom pregovora Lukašenko-Prigožin.

Peskov je takođe rekao da Putin ima puno poverenje u ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

15 h

Podeli: