Posle „Zvezda Granda” im sve krenulo u životu: Ovi pevači su dobro unovčili svoj glas

24.06.2023

20:45

0

Odlično zarađuju, zakazali su koncerte, a karijeru im je obeležio i po koji skandal

Posle „Zvezda Granda” im sve krenulo u životu: Ovi pevači su dobro unovčili svoj glas
Zvezde Granda - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages/Antonio Anhel

Prva sezona muzičkog takmičenja „Zvezde Granda” koja se emitovala 2004. godine iznedrila je brojne talente. Neki od njih su izgradili veliku muzičku karijeru, izdali albume, pa čak i održali prve solističke koncerte, dok drugi ipak nisu bili rođeni pod srećnom zvezdom, a ni uspešni i uporni na ovom polju.

U susret velikom finalu 16. sezone, kada će biti izabran novi pobednik ovog muzičkog takmičenja, sumiramo utiske i donosimo vam spisak izvođača koji su najviše profitirali posle „Zvezda Granda” i do danas izgradili uspešnu muzičku karijeru.

Aleksandra Prijović

Ona se pojavila u „Zvezdama Granda” 2013. godine kao četvrtoplasirana finalistkinja. Od tada, pa do danas je snimila dva albuma, dok treći izlazi naredne nedelje, a zakazala je i koncert u beogradskoj Štark areni, za koji su karte gotovo rasprodate. Ono što je izdvaja od svojih kolega, jeste što gotovo svaka njena pesma, bude hit koji je obeležio godinu. Prema mišljenju brojnih velikih muzičkih imena, Priju, koja pažljivo bira pesme i saradnike, čeka uspešna muzička karijera. 

Antonio Ahel/ATAImages
Aleksandra Prijović

Tea Tairović

Iako joj u „Zvezdama Granda” nisu predviđali uspeh i bogatu muzičku karijeru, Tea nije želela da odustane od muzike i potrudila se da poruši sve predrasude. Objavila je dva albuma „Balkanija” i „Balerina”, a sredinom juna i napunila Tašmajdan. Njeno ime se u žiži javnosti našlo i zbog dueta koji ima sa kraljem narodne muzike, pokojnim Šabanom Šaulićem. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Tea Tairović

 

Darko Lazić

Odneo je pobedu u pomenutom muzičkom takmičenju, a zbog peska u glasu jedan je od najangažovanijih izvođača kako na privatnim proslavama, a tako i u klubovima. Njegove pesme nose veliku emociju, a poslednjih godina, puni stupce u medijima zbog svog burnog emotivnog života, ali i zbog poroka kojima nije mogao da odoli.

Milica Pavlović

U „Zvezdama Granda”. je osvojila sedmo mesto 2011. godine u šestoj sezoni, a način na koji se predstavila publici ju je vinuo u zvezde. Osim boje glasa, svako njeno izvođenje je krasila harizma i energija, kojom su stručni žiri, ali u publika bili očarani. Do sada je objavila pet studijskih albuma, a krajem godine će održati i koncert u Beogradskoj areni. Honorari njenih nastupa su drastično skočili naročito posle afere „Provereno”.

ATAImages/Antonio Ahel
Milica Pavlović

 

Teodora Džehverović

Sa „Grandom” je potpisala ugovor 2014. godine i činila grupu „Đavolice” zajedno sa Tamarom Milutinom i Goranom Babić. Dve godine kasnije otpočinje solo karijeru, a debitanski album „Borbena” je objavila 2019. godine. Uradila je i nekoliko dueta sa našim poznatim reperima, a svaki od njih je ušao u trending i doneo joj je dobru zaradu, a ove godine je na MAC-u dobila nagradu za regionalni doprinos muzici zajedno sa Devitom sa kojim je otpevala numeru „Vudu”. 

Teodora Džehverović Instagram screenshot
Teodora Džehverović

Tanja Savić

U prvoj sezoni „Zvezda Granda” je osvojila visoko treće mesto, a Saša Popović je isticao da je pevačica sa najvećim predispozicijama da napravi uspešnu muzičku karijeru. Objavila je četiri albuma, snimila brojne singlove, poput „Švalera” koji je bio najveći hit 2016. godine, a u saradnji sa Koronom i Rimskim je snimila pesmu „Oči boje viskija”, što joj je inače, donelo enormnu popularnost. 

Učestvovala je dva puta na Grandovom festivalu, i oba puta je osvojila drugo mesto. Povukla se u ilegalu posle 2010. godine, udala se i otputovala za Australiju. Potom se 2019. godine vratila na velika vrata sa novim albumom, a onda su usledili meseci agonije i borbe za povratak sinova iz Austraije.

ATAImages/ M.M.
Tanja Savić

 

Rada Manojlović 

Došla je do samog finala „Zvezda Grandav i osvojila drugo mesto, a onda počela da niže hitove. Njeni albmu „Deset ispod nule” i Marakana” su bili pun pogodak, a gotovo svaka pesma je i dan-danas veliki hit. Ostvarila je veliki uspeh i albumom „Metropola”, a poslednjih meseci, otkako je promenila menadžera, zarađuje više nego ikad. Pošto je raskinula sa Harisom Berkovićem, njen emotivni život je enigma za javnost. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike