"Položite oružje"

Predsednik Odbora Državne dume za izgradnju države i zakonodavstvo Pavel Krašeninikov pozvao je pripadnike ruske paravojne grupe Vagner da polože oružje.

Izvor: B92

Subota, 24.06.2023.

17:28

Foto: Profimedia

"Naravno da postoji šansa da se položi oružje i izbegne kazna, to je i rekao predsednik. Deluje mi da bi to trebalo uraditi prilično brzo", rekao je Krašeninikov za TASS.

On je dodao da u Vagneru ima mnogo ljudi koji su dokazali svoju vrednost u "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini i istakao da postoji poštovanje prema njima.

"Da to ne bi propadalo, potrebno je to učiniti prilično brzo, a da ne se ne podležđe provokacijama rukovodstva pobunjenika", rekao je Krašeninikov.

Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je u petak postupak protiv šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune.

Prigožin je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zapretio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Predsednik Rusije Vladimmir Putin rekao je da su oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv saboraca, izdali Rusiji i upozorio da će za to odgovarati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: