Amerikanci domaćini još jednog Svetskog prvenstva u fudbalu!

U pitanju je prvo izdanje proširenog FIFA klupskog takmičenja

Kopa Amerika 2024. godine, Svetsko prvenstvo za reprezentacije 2026. sada i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo 2025. godine. Sjedinjene Američke Države će biti domaćin prvog proširenog izdanja ovog takmičenja koje će se na takav način organizovati na svake četiri godine.

Na taj način je Amerika u tri godine dobila tri najveća šampionata koja mogu da se održe na njihovom tlu. Imajući u vidu i dolazak Lionela Mesija u Inter Majami, kao i ostala ulaganja u tamošnji „soker“ odluka FIFA i nije toliko čudna.

U novom formatu će učestvovati čak 32 kluba, po ugledu na reprezentativni šampionat sveta. Najviše predstavnika imaće Evropa, čak 12, Južna Amerika će imati šest klubova, Severna i Srednja Amerika pet računajući i domaćina, Azija i Afrika po četiri, dok će i Okeanija imati jednog.

Što se tiče Starog kontinenta, već je poznato da su mesta zagarantovana za poslednja tri osvajača Lige šampiona Čelsi, Real Madrid i Mančester siti, osvajač narednog izdanja takođe će putovati u SAD, dok će se preostalih osam mesta razdeliti na osnovu UEFA liste.

Alokaciju mesta sa ostalih kontinenata možete videti na fotografiji, a poznato je da su učešće obezbedili Al Hilal, Urava, Al Ahli, Vidad Kazablanka, Monterej, Sijetl, Leon, Palmeiras i Flamengo.

Domaćin narednog FIFA klupskog prvenstva po starom formatu sa sedam klubova biće Saudijska Arabija u decembru ove godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.