Nova vest
Košarka

Subota, 24.06.2023.

10:45

"Micić bi sve promenio – bio bi najbolja zamena za Dončića"

Španski košarkaški trener Pablo Laso prisetio se vremena kada je trebalo naći zamenu za Luku Dončića.

Izvor: MT

Autor: MT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stručnjak koji je sa Real Madridom osvojio dve titule prvaka Evrope, promovisan je u novog trenera minhenskog Bajerna.

Laso je "kraljevski" klub napustio prošle godine, nakon srčanog udara i nakon jedne sezone u kojoj je pauzirao, vraća se svom poslu.

Objavio je knjigu i na promociji je govorio o zanimljivim temama koje su bile u prvom planu tokom mandata u Realu.

Jedna je svakako reizgradnja tima nakon odlaska Dončića u NBA ligu.

Kaže da mu je velika želja bio Vasilije Micić, koji je na kraju, umesto u Real, iz Žalgirisa otišao u Efes, sa kojim je postao dvostruki prvak Evrope.

"Tog leta (2018. prim aut) su stigli Klemen Prepelič i Gabrijel Dek. Međutim, veliki potpis nam je izmakao. Onaj koji bi sve promenio, Vasilije Micić. Primeri Prepeliča i Nikolasa Laprovitole, koji su stigli sledeće godine, reprezentativni su za idenfitikaciju ciljeva i težnji. Niko ne sumnja da su obojica sjajni igrači, ali poenta je da se nije razmišljalo da li su oni tip igrača za ovaj klub", rekao je Laso i dodao:

"U Beogradu, pre nego što smo postali šampion Evrope, bili smo ubeđeni da je Micić, koji je tada imao 24 godine, najbolja zamena za Dončića. Razgovarao sam sa njim u leto 2018. i sledeće godine. Pokušao sam, ali mi u jednom od tih razgovora dao jake argumente".

Inače, Laso je sa Bajernom potpisao dvogodišnji ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu