Nova vest
Fudbal

Subota, 24.06.2023.

08:30

Tonali četiri puta rekao da neće ići iz Milana – onda je stigla ponuda Njukasla

Engleski Njukasl je izneo dovoljno jake argumente da ubedi italijanskog fudbalera da ih prihvati i sada je ta priča završena.

Izvor: B92

Autor:B92

Tonali četiri puta rekao da neće ići iz Milana – onda je stigla ponuda Njukasla

Milanov adut Sandro Tonali (23) je završio svoj boravak u klubu za koji navija od malena i za koji je sanjao da će zaigrati jednog dana. Ovih dana završava transfer u Njukasl.

Ogroman novac mu je lako izbio iz glave ideju da "postane legenda Milana", što mu je bila želja kao velikom navijaču ovog kluba.

Italijanski mediji su pronašli čak četiri intervjua Tonalija u kojem on kaže da nema šanse da ode iz Milana sada kada je konačno u klubu za koji navija - jedan je od pre četiri godine, a preostala tri iz 2022. godine.

U svakom od njih Tonali je izričit u stavu da će dugo godina biti u klubu.

"Želim da budem ovde dokle god je to moguće. Ako me pitate danas, ostao bih u Milanu do kraja karijere. Ali rano je da dajem takva obećanja. Želja postoji ali ima tu još faktora koji mogu uticati da se to ne desi: zdravlje, povrede i porodica. Nemoguće je davati tako velika obećanja", rekao je u decembru 2022. za Gazetu.

Pre tri godine je ovako pričao:

"Znam šta sam uradio da obučem ovaj dres i nikad ne bih napravio grešku da odem. Znam da je to teško danas, posebno u fudbalu, ali sanjam da jednog dana postanem legenda kluba. Učiniću sve da budem", poručio je tada, 2020. godine, nedugo pošto je stigao u Milan iz Breše.

I taman kada je njegova karijera u Milanu krenula- pojavili su se Saudijci preobučeni u crno-bele boje i ponudili nešto što se ne odbija. Milan je insistirao na transferu, pa ni Tonali nije imao kud - prihvatio je.

Narednih dana Tonali će potpisati šestogodišnji ugovor koji će mu doneti osam miliona po sezoni (u Milanu imao 3.5), a "rosoneri" će od obeštećenja inkasirati velikih 70 miliona plus određeni bonusi te ta suma može ići i na još nekoliko miliona.

Tonali se trenutno nalazi na Euru U21 gde predvodi reprezentaciju Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu