Kultura

Petak, 23.06.2023.

17:35

Duh svetskih metropola na obali reke uz veličanstvene koncerte Ane Netrebko i Jasmin Levi



Dve večeri, Beograđani i svi posetioci prestonice Srbije, uživali su u raskošnim koncertima u jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda. Operski velikani Ana Netrebko, Jusif Ejvazov i Željko Lučić uz Simfonijski orkestar i hor RTS-a prve večeri i Jasmin Levi, najveća zvezda world music scene, priredili su nezaboravne koncerte, a publika je uživala u jedinstvenoj festivalskoj atmosferi uz crveni tepih i raskošni vatromet na kraju obe večeri.


Izvor: B92

Duh svetskih metropola na obali reke uz veličanstvene koncerte Ane Netrebko i Jasmin Levi


Foto: Promo

Istinski muzički spektakl prve večeri, pokazao je da Belgrade River Fest u Beogradu na vodi, s razlogom nosi titulu naše najprestižnije muzičke manifestacije. Više od 160 umetnika na bini, članova orkestra i hora, poklonilo se publici uz najveću opersku divu današnjice Anu Netrebko i njenog supruga, tenora internacionalne karijere Jusifa Ejvazova. Na njihov poziv, a "na svom terenu" nastupio je naš najuspešniji bariton u svetu Željko Lučić. Ovaj čarobni trio, poveo je publiku na spektakularno putovanje kroz najčuvenije operske arije. Na vrhuncu koncerta, Netrebko je uradila ono što radi samo u jedinstvenim prilikama – u svetlucavoj toaleti, koja je pravila jedinstvenu scensku refleksiju, bosa je zaigrala i očarala publiku glasom i harizmom, čarobnim spojem zbog koga važi za najveću primadonu 21. veka.
Foto: Promo
Posle raskošnog spektakla i ogromnog odjeka ovog beogradskog koncerta u evropskim kulturnim krugovima, Beograd je Anu i Jusifa ispratio na nastup u Milansku skalu, a na scenu je stupila Jasmin Levi - pevačica raskošnog talenta, dobitnica najvećih nagrada u domenu world music scene. Svet je osvojila hitovima "Una noche mas", "Adio kerida" i "Alegria", a u Beograd se vratila drugi put i doživela ovacije zbog kojih se ni dan posle koncerta "ne smiruju strasti".
Foto: Promo
Iz prvih redova Jasmin su bodrile naše glumačke dive Nataša Ninković i Sloboda Mićalović, mlade glumice Milena Radulović i Dragana Mićalović, pevačica Tijana Bogićević, a Jasmin je topao doček nagradila silaskom u publiku i bliskim kontaktom sa onima koji su sa njom pevali u glas. 


Foto: Promo
Jasmin Levi je na početku koncerta tražila od svih prisutnih da zaborave na brige i otvore srce, a onda ih je povela na katarzično putovanje tokom koga su se oni koji su te večeri bili u publici Belgrade River Fest-a ježili, plesali, plakali, radovali se zbog ovog jedinstvenog iskustva, koje je nadmašilo sva očekivanja. 



Malo je reći da je Belgrade River Fest i ovog puta, drugu godinu zaredom pružio nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima muzike: na ekskluzivnoj lokaciji, platou Geozavoda u Beogradu na vodi, na obali reke Save, u jedinstvenom ambijentu, slušajući koncerte najvećih muzičkih zvezda današnjice. Vrhunska produkcija, elegancija, posebnost i prefinjenost Belgrade River Festa pokazali su da naša publika zaslužuje i ceni visokokvalitetne muzičke programe, koji obogaćuju duh, šire pozitivne vrednosti i našu zemlju i kulturu visoko pozicioniraju na mapi najvećih evropskih manifestacija. Treba pomenuti da su oba koncerta bila rasprodata, te da je festival posetilo više od 7,000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

19 h

Podeli: