Hronika

Švercovali migrante preko Drine i u taksiju

Švercovali migrante preko Drine i u taksiju
Foto: Granična policija BiH | Spriječeno krijumčarenje Turaka, Avganistanaca i Iračanina

POSUŠJE, ZVORNIK – ZVORNIK, POSUŠJE – Pripadnici Granične policije BiH su uz asistenciju kolega iz SIPA su na području Zvornika spriječili krijumčarenje 18 državljana Avganistana.

"Obavljajući redovne poslove i zadatke u nadzoru državne granice na navedenom lokalitetu, osmatranjem kritičnog dijela rijeke Drine, primijećena je veća grupa migranata na čamcu koji se kretao iz Srbije u BiH. Brzom intervencijom osobe su stavljene pod kontrolu. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj naredbi se provede mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela krijumčarenje ljudi", navode iz Granične policije BiH.

Pored toga spriječeno je i krijumčarenje trojice državljana Republike Turske i državljanina Iraka u selu Mitri kod Posušja.

Granična policija BiH navodi da je krijumčarenje otkriveno prilikom kontrole taxi vozila dacia, registarskih oznaka BiH.

"Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje ljudi o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Prema njegovoj naredbi, osumnjičeni I.Ć. je ispitan u svojstvu osumnjičenog. Privremeno mu je oduzet mobilni telefon, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće predan Tužiteljstvu BiH", navode oni.

Dodaje se da su krijumčarene osobe predane Službi za poslove sa strancima, te da je u toku daljnji rad na predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije