Petak, 23.06.2023.

11:24

"Idu putem kojim je išao Hitler"

Kolektivni Zapad ide istim putem kojim su ranije išli Hitler i njegovi sledbenici, poručio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Izvor: RT.rs

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

On je na današnjem sastanku u Kazahstanu, kom su prisustvovali i predstavnici Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana, Uzbekistana i Turkmenistana, skrenuo pažnju da se Rusija danas suočava sa sličnom pretnjom kao što je to bilo pre 80 godina, kada je fašistička Nemačka, uz podršku skoro svih zemalja Zapadne Evrope, napala tadašnji Sovjetski savez.

Zapad danas ponovo napada Rusiju, pokušava da je uništi ili bar rasparča, te da je, zajedno sa zemljama bivšeg SSSR-a, jednom zasvagda liši samostalnosti. Vašington neće prihvatiti nijednu jaku državu, zaključio je Patrušev, ocenivši da se napadi na Rusku Federaciju preduzimaju kako bi SAD zagospodarile evroazijskom teritorijom.

"U tom cilju Anglosaksonci su izazvali konflikt u Ukrajini, a danas nastavljaju da snabdevaju kijevski režim oružjem, šaljući im municiju sa osiromašenim uranijumom, dajući im obaveštajne podatke i snimke iz satelita", rekao je on.

Osim toga, kako je istakao, Anglosaksonci učestvuju i u planiranju vojnih operacija koje se danas izvode na frontu, a, kao što već svi znaju, šalju i svoje plaćenike u Ukrajinu.

Patrušev je podsetio da Zapad pokušava svima da nametne pravila koja je smislio kako bi obezbedio prosperitet na račun drugih. U tom cilju, na Zapadu koriste i svoje saveznike, pojasnio je Patrušev, prenosi Raša tudej Balkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: